Hari Dumitras in vizita la cluburile din tara

Hari Dumitras.
Hari Dumitras.

Hari Dumitras, Directorul National de Dezvoltare al FRR, a efectuat saptamana trecuta o serie de vizite la cluburile din Suceava, Baia Mare si Cluj.

La LPS Suceava s-a intalnit cu directorul Radu Ion si au discutat despre functionarea sectiei de rugby si despre infiintarea unui centru regional. Exista un mare potential uman in regiune, iar liceul are mijloacele materiale pentru a putea functiona in cele mai bune conditi.

De asemenea, se doreste infiintarea unei noi catedre de rugby. Pentru a putea face o selectie foarte buna, s-au creat la scolile generale din zonele invecinate, echipe de mini rugby, cu sustinerea directorilor de scoli si sub indrumarea antrenorilor de la LPS, Livadaru Dumitru si Crstuleac.

In comuna Berchisesti exista grupe de copii U10, U12 si U14, la scoala din localitate. Acolo, Hari Dumitras a discutat despre educarea copiilor din comuna prin sport cu reprezentantii Primariei si cu directoarea scolii, care sustin activitatea rugbystica.

In fundul Moldovei exista grupe de copii la scoala generala, iar primarul, care ajuta activitatea rugbystica, punand la dispozitia micilor rugbysti baza materiala a primariei si microbuzul. In Cornu Luncii s-a intalnit cu primarul si directorul scolii. Aici, de doi ani exista o intesa activitate rugbystica, sustinuta de primarie.

La Gura Humorului s-aintanit cu antreorii, Nistor Florin si Varvaroi Andrei. A asistat la antrenament si a discutat despe proiectul sportiv si planificarea sezonului.

La CSM Suceava a discutat cu antrenorul Conache, care se ocupa de juniori si grupele de copii, si a condus un antrenament al grupei U17. Acolo se doreste organizarea unei etape a circuitului de mini rugby.  La Pascani a avut loc o intalnire cu Hau Ioan, antrenor la doua grupe de copii, iar la CSS Baia Mare au avut loc discutii cu directorul Cornel Negrut, despre organizarea selectie pentru centrul de elita.

Impreuna cu antrenorii Talos Mircea si Razvan Popovici, a lucrat la planificarea sezonului si proiectul de joc si a dirijat doua antrenamente la categoria U19.

De asemenea, Hari Dumitras s-a intalnit si cu reprezentantii clubului de copii Florin Popovici, au grupe de U12 si U14 si doresc sa organizeze un turneu de mini rugby pe 1 iunie. In acest sens, le-a pus la dispozitie coordonatele cluburilor de copii din tara si a clubului din Strasbourg – Franta.

In plus, a discutat despe organigrama clubului si i-a incurajat sa participe la cat m-ai multe competitii.

La Universitatea Cluj au avut loc discutii cu antrenorii Sauan Cristian si Hampea Horea despre proiectul sportiv si planificarea sezonului si a dirijat trei antrenamente impreuna cu ei.

La Clubul Universitatea nu exista inca nicio grupa de copii. In discutiile avute cu reponsabilii clubului, Hari Dumitras i-a incurajat sa intervina in scoli si sa profite de jucatorii echipei de seniori, care pot face aceste actiuni.

La Tecuci a avut loc turneu local de rugby tag la care au participat 24 de echipe apartinand scolilor generale, clasele I-VIII, din Tecuci si satele apropiate, peste 160 de copii, iar FRR a oferit baloane pentru fiecare echipa.

A fost prezent la competitie si Directorul Regional de Dezvoltare Moldova Sud, Ion Viorel. Profesorii Popa Genu si Vasile Condrache au fost motorul acestei actiuni si au reusit sa creeze o retea de profesori in scolile din apropierea Tecuciului, pentru a asigura o buna baza de selectie la mini rugby.

La Targu Secuiesc a avut loc Conferinta anuala a inspectorilor de specialitate, la care Hari Dumitras a participat impreuna cu Nicolae Manolache, membru al Biroului Federal.

In cadrul conferintei s-a discutat despre competitiile ONSS, formarea profesorilor, kiturile de rugby tag si programul Getting to the rugby- Neamt – Satu Mare – Dolj – Bacau.

In plus, Hari Dumitras a efectuat si o serie de vizite la cluburile din Bucuresti. Astfel, la Dinamo s-a intalnit cu antrenorul Stefan Demci, unde a fost propus un proiect sportiv, pentru a se reuni cu CSO Pantelimon. 

La CSO Pantelimon si la CTMRTF a discutat cu antrenorii echipelor de copii si juniori, si a asistat la antrenament, iar la CSM Bucuresti s-a intalnit cu antrenorii Neaga si Carcei, alaturi de care a discutat despre proiectul sportiv. Sectia trece prin anumite dificultati, dar antrenorii sunt increzatori. 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile