Harry Dumitras: Trebuie sa avem o mentalitate de invingatori

Harry Dumitras.

Este pentru prima data in cei sase ani de cand stadionul Arcul de Triumf gazduieste turneul IRB Nations Cup, cand Romania castiga doua meciuri consecutive si disputa finala.

Cu doar cateva ore inainte de meci, antrenorul echipei nationale, Harry Dumitras, declara:

“Echipa este concentrata, avem o mare responsabilitate, dar starea generala de spirit este buna, avem  mult entuziasm si multa incredere. Este o prima si o ultima finala IRB Nations Cup la Bucuresti pe care o putem castiga, ceea ce reprezinta o motivatie suplimentara.

Italienii au o gramada puternica care poate sa decida un meci, dar noi avem o traditie la nivelul gramezii ordonate. In acest moment avem alte atu-uri pe care o sa le scoatem la iveala in meciul de diseara.”

Legat de organizarea turneului ce se afla anul acesta pentru a sasea oara la Bucuresti, Harry Dumitras a declarat:

“Ca de obicei, la Bucuresti turneul este extraordinar de bine organizat, simtim ca rugby-ul este in centrul atentie, am redescoperit cat de iubiti suntem. Datorita federatiei si oamenilor care organizeaza, suntem pusi in cele mai bune conditii pentru a realiza marea performata.”

Sase echipe s-au aliniat la startul turneului pe 8 iunie, iar antrenorul echipei nationale declara ca cel mai impresionat a fost de jocul Argentinei Jaguars.

“Este o echipa puternica, foarte rapida si care practica un rugby imprevizibil. Am crezut in victoria Romaniei si cred ca era momentul sa intelegem ca trebuie sa avem o mentalitate de invingatori. Cu toate acestea, trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant, este totusi vorba de a doua echipa a Argentinei.”

Capitanul Mihai Macovei este si el increzator ca echipa sa va face un meci bun in acesta seara.

“Suntem destul de motivati, e o prima finala pe care o jucam de cand gazduim turneul, iar  asta ne ambitioneaza si mai mult sa castigam trofeul.

Avem avantajul de a juca acasa, avem suporterii aproape. Italia are o echipa masiva, joaca mult la contact, dar noi ne-am antrenat si speram sa ii oprim cu o aparare agresiva.”

Romania intalneste echipa Emerging Italy in finala IRB Nations Cup, in aceasta seara, incepand cu ora 20.00.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile