Heineken Cup revine cu faza sferturilor de finala

Heineken Cup.
Heineken Cup.

Heineken Cup, cea mai importanta competitie intercluburi din Europa, revine in atentie la sfarsitul acestei saptamani cand vor avea loc sferturile de finala.

Sambata si duminica sunt programate patru partide deosebit de interesante si echilibrate care vor aduna la start trei reprezentante ale Angliei, tot atatea din Franta si doua francize irlandeze.

Pe Stoop Twickenham se vor afla fata in fata Harlequins si Munster, doua echipe care se cunosc bine avand in vedere ca s-au mai intalnit in trecut de sase ori in Heineken Cup. De fiecare cele doua insa au jucat una impotriva celeilate in faza grupelor, de cinci ori castigand “armata rosie” si doar o data “arlechinii”.

Harlequins-Munster va fi o partida a doua echipe cu orgoliile ranite dupa ultimele dispute din AVIVA Premiership, respectiv Liga Celtica, londonezii pierzand la Gloucester cu 17-15, in timp ce irlandezii au incasat 51 de puncte la Glasgow.

Clermont si Montpellier vor fi pentru prima data in disputa directa in cea mai puternica competitie intercluburi a Europei. Se vor infrunta doua echipe despartite de 17 puncte in clasamentul Top 14, Clermont ocupand pozitia a doua, iar Montpellier a sasea. In actuala editie de campionat cele doua si-au impartit victoriile, fiecare castigand pe propriul teren, Montpellier cu 13-8, Clermont cu 36-18.

Daca pentru Montpellier prezenta in aceasta faza a competitiei este o premiera, Clermont a fost in sezonul trecut una dintre marile perdante, cedand pe propriul teren in mod dramatic semifinala cu viitoarea campioana Leinster.

Toulon, una dintre cele mai cosmopolite echipe din lume, va da piept cu Leicester Tigers, o echipa care in trecut a cunoscut de doua ori succesul suprem in competitie. Va fi pentru prima data cand cele doua se vor infrunta in Heineken Cup, in sezonul trecut Tigers fiind una dintre dezamagirile competitiei in timp ce “ros-negrii” au pierdut finala AMLIN Challenge Cup in fata lui Biarritz, atunci cand Yachvili a fost mai precis decat Wilkinson.
Toulon se afla pe prima pozitie a clasamentului in Top 14, in timp ce Leicester Tigers este a doua in AVIVA Premiership.

In templul rugby-ului englez, Saracens va primi vizita lui Ulster. Liderul din AVIVA Premiership va da piept cu nord-irlandezii care in ultimul timp au cunoscut un recul, dupa ce in startul sezonului din Liga Celtica obtinusera 11 victorii consecutive, iar acum se pozitioneaza pe locul secund in amintita competitie.

Saracens si Ulster s-au intalnit de patru ori in Heineken Cup, de fiecare data insa in faza grupelor, englezii castigand trei dispute, nord-irlandezii una. Daca in partidele directe Saracens sunt mai buni, in schimb Ulster se poate mandri cu faptul ca in 1999 au fost campionii Europei, iar anul trecut au jucat cu trofeul pe masa, pierzand in fata lui Leinster.

Programul sferturilor de finala ale Heineken Cup:
Sambata, 06 aprilie:
Clermont-Montpellier-inregistrat, Sport 1 (duminica, ora 01:00)
Saracens-Ulster-inregistrat, Sport 1 (duminica, ora 03:00)

Duminica, 07 aprilie:
Harlequins-Munster-inregistrat, Sport 1 (duminica, ora 22:00)
Toulon-Leicester Tigers-inregistrat, Sport 1 (duminica, ora 0:00)

Foto: www.ercrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile