Horatiu Pungea a jucat o repriza pentru Scarlets in Liga Celtica

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

In etapa a 9-a din Liga Celtica, galezii de la Scarlets au evoluat pe terenul campionilor en-titre Leinster, unde au cedat cu rezultatul de 36-19.

Romanul Horatiu Pungea a intrat in joc la inceputul reprizei secunde, iar Scarlets au fost aproape de bonusul ofensiv, reusind insa doar trei eseuri prin G.Davies, Maule si Warren, doua dintre aceste reusite fiind transformate de A.Thomas. Victoria lui Leinster s-a conturat prin cele cinci eseuri, unul de penalizare, alte patru fiind reusite de Macken, McGrath, Reddan si Kirchner.

Glasgow Warriors au demonstrat pe terenul celor de la Ospreys ca sunt una dintre cele mai in forma echipe ale acestui sezon. Scotienii s-au impus cu 28-16 dupa trei eseuri marcate toate in repriza secunda de Cusiter,Van der Merwe si Wilson. Egretele, in lipsa lui Biggar si A.W.Jones prezenti in echipa nationala galeza, au replicat prin eseul lui Hassler, S.Davies reusind o transformare, doua penalitati si un dropgol.

Si ceilalti scotieni prezenti in Liga Celtica, Edinburgh, s-au bucurat de victorie in fata celor de la Connacht, un succes obtinut la scor dupa trei eseuri marcate in ultimele sapte minute. Fife, DuPreez, De Luca si Nel au asigurat bonusul ofensiv pentru Edinburgh, Connacht marcand un eseu prin Henshaw, o transformare si o penalitate apartinandu-i lui Parks. Edinburgh s-au impus cu rezultatul de 43-10.

Munster ramane lidera competitiei dupa o victorie obtinuta in Tara Galilor pe terenul lui Newport, dar in care armata rosie nu a marcat niciun eseu, toate punctele fiind semnate de Keatley din lovituri de pedeapsa. Gazdele au inscris singurul eseu al jocului prin Pewtner, Tovey reusind doua penalitati si un dropgol, insuficient insa, Munster impunandu-se cu rezultatul de 18-14, punctele victoriei venind in ultimele zece minute.

Ulster nu au avut viata usoara in Italia, acolo unde s-au impus greu in fata lui Zebre cu rezultatul de 19-11. Palazzani a inscris un eseu pentru gazde, Garcia doua lovituri de pedeapsa, nord-irlandezii replicand prin incercarea lui Cave, transformarea si patru penalitati concretizate de P.Jackson.

Treviso si Cardiff Blues au facut spectacol dar au incheiat la egalitate, dupa un joc in care galezii au condus, italienii au revenit, egalarea fiind reusita de Blues in minutul 76. Zanni si Gori au marcat incercari pentru Zebre, Berquist doua transformari si patru penalitati, punctele galezilor fiind semnate de Czekaj si Copeland incercari, G.Davies doua transformari respectiv patru lovituri de pedeapsa. Rezultatul final a fost : Treviso-Cardiff Blues 26-26.

Clasament:
1. Munster-35p
2. Leinster-31p
3. Glasgow-29p
4. Ulster-29p
5. Ospreys-27p
6. Scarlets-20p
7. Newport-19p
8. Edinburgh-17p
9. Cardiff Blues-16p
10.Treviso-14p
11 .Zebre-8p
12. Connacht-7p

Urmatoarea etapa va avea loc pe 20 si 21decembrie dupa programul:

Cardiff Blues- Ospreys
Ulster-Zebre
Edinburgh-Leinster
Glasgow-Treviso
Connacht-Newport
Munster-Scarlets

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile