Hotararile primei sedinte de Birou Federal a anului 2014

La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.
Federatia Romana de Rugby.
Federatia Romana de Rugby.

Biroul Federal al Federatiei Romane de Rugby s-a reunit pe 23 ianuarie.

Cei prezenti au decis ca in cazul solicitarii RC Brasov, privind transferurile a sase jucatori catre CSU AV Arad, transferul jucatorilor a respectat regulamentele federatiei. Solicitarea LPS Constanta a fost aprobata, urmand ca transferul a trei jucatori apartinand categoriei U16, elevi in cadrul Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanta, sa se faca fara plata taxei de transfer.

Intrucat membrii BF au luat la cunostinta demisia domnului Leu din functia de membru al Comisiei pentru Regulamentul pentru Statutul si Transferul Jucatorilor de Rugby si vicepresedinte al AMRB, s-a decis aprobarea candidaturii domnului Petrila in vederea inlocuirii.

In cadrul aceleiasi sedinte a fost aprobat tabelul privind primele de selectie/formare a jucatorilor, modificarea si completarea ROAR si completarea Regulamentului Disciplinar. Tot pe 23 ianuarie Biroul Federal a omologat rezultatele competitiilor interne pentru sezonul competitional 2012/2013.

In discutie a fost pus si cazul Rebeca Hunter, sportiva care va fi legitimata fara plata taxei. S-a discutat si despre sportiva Aitana Lopez Garcia, de origine spaniola, care va fi legitimata la Rugby Club Gringos Transilvania doar in conditiile respectarii prevederilor RSTJ – prezentarea cartii verzi.

Solicitarea SCM Pitesti privind ridicarea sanctiunii pecuniare a antrenorului Mares Ionut a fost respinsa de plenul sedintei de Birou Federal. De asemenea s-a hotarat ca data limita pentru primirea propunerilor privind organizarea Turneelor Finale ale categoriilor U16, U17, U18 sa fie 15 martie 2014.

S-a decis afilierea provizorie a Asociatiei Sportive Oval 5 Beach Rugby – Cosoba, pe ordinea de zi urmand programul national de verificare, evaluare si licentiere a antrenorilor de rugby, aprobat la randul sau.

De acum incolo, conform deciziei Biroului Federal, pe raportul de arbitraj pot fi inscrisi maxim zece jucatori straini si obligatoriu 2 jucatori romani sub 23 ani. In acest context, in teren vor putea juca maxim opt jucatori straini. Hotararea este valabila pentru sezoanele competitionale 2014 si 2015 si pentru toate diviziile.

In aceeasi sedinta s-au mai aprobat: propunerea de repartizare a echipelor de la U16 pe regiuni in vederea turneului final, planul de actiune sportiv, normele interne proprii, noul staff al echipei nationale de rugby 7 feminin senioare, cat si constituirea unui fond de premiere pentru echipele nationale de seniori/juniori masculin/feminin pentru 2014, sumele fiind aprobate in functie de valoarea competitiilor, de catre membrii Colegiului Director

Pe ordinea de zi s-a aflat si planul de achizitii pentru 2014, cu care au fost de acord toti membrii Biroului Federal. Cei prezenti au respins cererea referitoare la pedeapsa lui Cristian Murgoci, intrucat acesta este recidivist.

Solicitarea CS Manastur de inscriere in Divizia A ca si club formator al Universitatii Cluj a primit si ea un raspuns afirmativ, insa doleanta aceluiasi club privind legitimarea sportivilor straini componenti ai echipei fara achitarea taxei de legitimare urmeaza sa fie decisa, in cazul prezentarii cartilor verzi, conform regulamentului.

Tot pe 23 ianuarie 2014 a fost aprobat tabelul de taxe si cotizatii pentru 2014, membrii Biroului Federal hotarand, de asemenea, ca finala Cupei Romaniei sa se desfasoare la Cluj Napoca pe stadionul Cluj Arena.

Au fost supuse atentiei si au primit un vot pozitiv „Manualul circuitului national de mini-rugby 2013/2014”, „Manualul pentru DNJ U18, U17 si U16. Asupra manualelor Diviziei Nationale de Seniori si Diviziei A se va reveni in urmatoarea sedinta a biroului.

Manualul Cupei Romaniei 2014 a fost si el aprobat, cu precizarea ca toate partidele dupa faza grupelor, cu exceptia finalelor, se vor juca pe teren neutru. Alte manuale cu care Biroul Federal a fost de acord sunt „Manualul de rugby 7 seniori open 2014” si Manualul SuperLigii.

La acesta din urma au fost facute urmatoarele precizari:

–     nu se aproba prevederea cum ca la 3 cartonase galbene jucatorul va fi suspendat automat o etapa.

–     nu se aproba obligativitatea de organizare a doua turnee destinate copiilor si juniorilor de catre fiecare echipa din SuperLiga.

–     din asigurarile jucatorilor incheiate la cluburi, FRR va acoperi cota parte (procentuala) aferenta perioadelor in care acestia sunt prezenti la lotul national.

Editia 2014 a SuperLigii va avea un format de opt echipe, inscrierile in competitie urmand sa se faca pana pe 15 februarie.

 Perioadele de transfer ale acestui an vor fi:

–      Inainte de inceperea sezonului 21.03.2014 ora 17:00

–      Intersezon 16.06.2014-14.07.2014 ora 17:00

Conform deciziei Biroului Federal reunit ieri, va fi infiintata in cadrul federatiei Comisia de Sanatate, avandu-l ca presedinte pe doctorul Alin Popescu. Nu in ultimul rand s-a precizat ca, in acceptiunea Federatiei Romane de Rugby, juniorii mici sunt considerati jucatorii sub 16 ani.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile