În aprilie 2016 debuteaza campionatul profesionist din SUA

Federatia Americana, USA Rugby, a anuntat ca in aprilie 2016 se va lansa prima competitie profesionista de rugby din istoria acestei tari. Denumita ProRugby (Professional Rugby Organization), aceasta va reuni sase echipe din zonele in care sportul cu balonul oval este cel mai dezvoltat. In 2017, la acest campionat ar putea sa participe si selectionate din Canada.

Intrecerea are ca scop dezvoltarea rugby-ului in SUA. ”Era timpul ca sportul cu balonul oval din SUA sa detina o competitie profesionista”, a declarat Bob Latham, presedintele Federatiei Americane de Rugby.

Fondata in 1975, USA Rugby a devenit membru al World Rugby in 1987, nationala americana fiind invitata sa participe la prima editie a Cupei Mondiale. In cadrul ei functioneaza sapte divizii administrative teritoriale:
– Mid-Atlantic Rugby Football Union (MARFU)
– Midwest Rugby Football Union (MRFU)
– Northeast Rugby Union (NRU)
– Pacific Coast Rugby Football Union
– Southern California Rugby Football Union
– USA Rugby South
– Western Rugby Football Union

In acest moment, la USA Rugby sunt afiliate 700 de cluburi si exista 110.000 de jucatori legitimati, fara a-i lua in calcul si pe cei care activeaza la echipe universitare. Toti practicantii sportului cu balonul oval din SUA sunt amatori.

Cele sase echipe care vor participa la ProRugby vor proveni din zona de nord-est, California si Muntii Stancosi.

Echipa SUA a ocupat ultimul loc (5) in grupa B la Rugby World Cup 2015. Ea a pierdut toate meciurile, marcand 50 de puncte si primind 156.

Foto: ProRugby North America (Facebook)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile