În urma calificării Ucrainei în optimile EURO2020, desfășurarea meciului România-Argentina pe Stadionul Național Arcul de Triumf devine incertă

Naționala de rugby a României va întâlni pe 3 iulie, la București, Argentina, în primul meci test World Rugby al lunii iulie. Anunțat inițial că se va disputa pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, în urma demersurile făcute de Ministerul Tineretului și Sportului la UEFA pentru eliberarea mai rapidă a arenei închiriată de forul european pentru EURO2020, acest lucru devine  imposibil acum în urma calificării Ucrainei în optimile de finală ale competiției, această echipă având baza de antrenament aici.

În aceste condiții, meciul dintre România și Argentina se va muta pe Stadionul de fotbal Dinamo din București. Decizia finală legată de disponibilitatea Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf pentru a găzdui partida de pe 3 iulie se va lua în urma meciului de pe 29 iunie, din optimile de finală ale EURO2020, Suedia – Ucraina de la Glasgow. 

“În urma ultimelor rezultate înregistrate în cadrul EURO 2020, am fost informați că nu mai putem disputa partida cu Argentina pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf pentru că naționala Ucrainei se va pregăti pe acest teren ca și până acum, cu atât mai mult cu cât există posibilitatea să ajungă în fazele superioare ale competiției. Este o situație unică și foarte greu de manageriat. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta, iar asta ne creează și nouă dificultăți majore în organizarea partidei. Mulțumesc celor de la CS Dinamo pentru suportul și sprijinul imediat pe care ni l-au arătat, pentru toată înțelegerea lor. Dorința noastră este să jucăm pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, este un moment poate unic pentru rugbyul românesc: o echipă de top mondial ca Argentina, un stadion modern,  un stadion care a fost și este sursă de inspirație și de motivație pentru Stejari. Fanii rugbyului merită acest spectacol total. De aceea vom aștepta rezultatul meciului de pe 29 iunie, iar  între timp facem toate demersurile necesare pentru a pregăti Stadionul Dinamo de meci. Este o situație extraordinară de aceea fac apel la înțelegerea suporterilor, ne dorim ca acest meci să fie o experiență de neuitat pentru jucători, pentru public și avem speranța până în ultima clipă că vom putea disputa acest meci acasă, pe stadionul rugbyului românesc. Am avut discuții cu partenerii de la bilete.ro, avem asigurarea lor că în momentul în care va începe vânzarea biletelor vor suplimenta numărul punctelor de vânzare tocmai pentru a acoperi solicitările în cazul în care vor fi foarte multe, iar timpul este destul de scurt“,  a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Astfel, în aceste condiții, biletele pentru meciul România – Argentina vor fi puse în vânzare  miercuri, 30 iunie, online pe bilete.ro și fizic, în rețeaua partenerilor bilete.ro. De asemenea, se vor pune bilete în vânzare de pe 30 iunie și la casieriile de la stadionul care va fi desemnat să găzduiască partida, urmând ca în ziua meciului, numărul punctelor de vânzare să fie suplimentat tocmai pentru a da posibilitatea tuturor suporterilor să-și achiziționeze bilete.

Federatia Romana de Rugby oferă suporterilor care vor veni la meci posibilitatea de a efectua testul antigen chiar la stadion, în cadrul unui centru mobil, prețul acestuia fiind de 30 lei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile