Inceputul unei noi ere la Crusaders

New Zealand Rugby Union.

Recent, franciza neozeelandeza Crusaders s-a adresat NZRU- New Zealand Rugby Union- cerand licenta pentru anul 2013, ca o echipa care repezinta regiunea South Island.

Lincenta a fost ceruta in numele Crusaders Limited Partnership, un parteneriat din care fac parte Canterbury, Tasman, South Canterbury, Mid Canterbury, Buller si West Coast.

Ideea de baza este ca toate aceste federatii provinciale, enumerate mai sus, vor contribui financiar la sustinerea francizei Canterbury, incepand cu anul viitor. La acesta se va adauga si implicarea unui om de afaceri din Canterbury, Brent Francis, recunoscut ca supporter al echipei “cruciatilor”.

Crusaders Limited Partnership va porni la drum avand un capital de 500.000 de dolari proveniti din contributia federatiilor provinciale si a unui imprumut. Cu alte cuvinte acest demers va duce la “privatizarea” lui Crusaders.

Prin acesta noua conceptie se doreste intarirea echipei pentru a putea readuce succesele de alta data. Crusaders sunt cea mai titrata echipa din Super Rugby, avand in palmares sapte titluri, ultimul cucerit insa in 2008.

Pentru aceeasi conceptie a optat cu ceva timp in urma si franciza Hurricanes, care se va fiinta ca un parteneriat intre provinciile care formeaza Wellington Rugby Football Union si un grup de investitori locali.

Din 2014, NZRU se asteapta ca si francizele Blues si Chiefs sa ceara licenta in aceleasi conditii.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile