INTERVIU | Capitanul Stejarilor, Mihai Macovei: „Avem o revansa de luat cu Spania”

Nationala de rugby a Romaniei se afla in aceste zile in cantonament la Colomiers, pentru a pregati meciul cu Spania de pe 3 martie 2019, de la Madrid, din etapa a treia a Rugby Europe Championship. Un loc familiar pentru trei dintre Stejari, Mihai Macovei, Marius Antonescu si Otar Turashvili, care evolueza la clubul din localitate, club ce se afla in ProD2, a doua liga franceza. Capitanul Stejarilor, Mihai Macovei, a vorbit despre conditiile de pregatire si meciul cu Spania.

Mihai, urmeaza meciul cu Spania, un meci important pentru noi…
Intr-adevar. Ne-am reunit la Colomiers, am luat-o de la capat cu antrenamentele si sper ca pana duminica, la ora meciului sa mai reglam din problemele pe care le-am avut pana acum in joc. Este important sa crestem nivelul fata de ce am jucat cu Georgia si cu Germania, sa aratam o alta fata.

Ce inseamna pentru echipa pregatirea aici?
Vremea e mai putin capricioasa, e mai cald, avem terenuri bune de antrenament, conditiile sunt mult mai bune, federatia a luat o decizie potrivita cu acest stagiu aici. Conteaza mult sa ai un teren bun, cu iarba, sa poti face antrenamentele cum trebuie. Conditii avem, asa ca nu ne ramane decat sa ne daruim la antrenamente, sa fim cat mai concentrati si sa aducem a doua victorie in aceasta competitie, cu Spania.

Esti unul dintre artizanii aducerii echipei Romaniei, aici la Colomiers…
Daca am putut pune o vorba buna aici, la club, de ce nu!? Avem nevoie de o pregatire buna, trebuie sa ne antrenam afara, sa lucram la joc, la viteza lui, iar pentru asta trebuie sa avem un teren bun. Pe de alta parte, e un lucru bun pentru noi ca echipa noastra nationala a venit in orasul in care  jucam, ne face mandri si speram ca toate lucrurile sa decurga bine.

Meciul cu Spania poate fi practic o revansa…
Da, dupa tot ce s-a intamplat anul trecut avem o revansa de luat. Sper sa nu mai intram cu atitudinea aceea, de a ne vedea castigatori inainte de a incepe meciul si cred ca toti ne-am invatat lectia dupa ceea ce s-a intamplat acolo.  Atunci am fost foarte siguri ca vom castiga si stim cum s-a terminat totul. Trebuie sa fim realisti, sa nu ne subestimam adversarul, sa jucam ce stim mai bine, sa credem in noi si in sansa noastra, sa luptam pentru fiecare balon, pana in ultimul minut de joc.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile