INTERVIU – Daniel Carpo, capitan Bucharest Oaks: Trebuie sa fim mai increzatori

Carpo primeste premiul Jucatorul anului 2010 de la presedintele FRR, Alin Petrache

Capitanul selectionatei Stejarii Bucuresti si al echipei Farul Constanta a punctat intr-un scurt interviu pentru FRR.ro punctele forte ale acestui sezon de Challenge Cup.

Carpo a recunoscut si problemele pe care echipa condusa de el le-a intalnit in faza grupelor.

Vezi un interviu cu Daniel Carpo, desemnat, alaturi de Marius Tincu, cel mai bun jucator roman de rugby in anul 2010.

FRR.ro: Cum ai caracteriza acest sezon de Challenge Cup?
Daniel Carpo: A fost un sezon destul de greu pentru ca am avut de a face cu un schimb de generatii. Acesta este castigul cel mare al acestui sezon. Se poate forma o echipa pe scheletul celei folosite anul acesta. Sunt jucatori foarte tineri, 21-22 de ani, in special pe compartimentul de gramada unde mereu am avut de suferit. Am fost multumit de ultimul meci pentru ca am reusit sa facem fata cu o echipa tanara, in multe momente chiar am dominat in gramada. Nu a fost un sezon reusit pentru ca am avut numai o victorie. Ma bucur ca in ultimul meci am putut sa ne concentram si sa terminam cu capul sus.

FRR.ro: Pentru tine cum a fost acest sezon? Ai condus echipa din postura de capitan si ai fost desemnat de doua ori omul meciului? (N.r. – omul meciului cu Leeds si Stade Francais)
Daniel Carpo: Pentru mine a fost un sezon reusit. Am reusit sa ma motivez si sa imi duc perfomantele la un alt nivel. A fost un inceput de an greu, s-a simtit si vacanta si numarul de meciuri de anul trecut. Am timp sa revin la forma ideala. Sper sa fiu ajutat de antrenori si de colegi si sa continui pe aceeasi cale.

FRR.ro: Ai vorbit de jucatori tineri. Ai remarcat pe cineva in mod anume?
Daniel Carpo: In acest sezon s-a mers pe castigarea de experienta. E greu de spus cand vor face pasul catre echipa nationala jucatorii tineri dar e clar ca fiecare are sansa lui. Mi-a placut toata echipa. Am fost multumit de pilieri, au crescut de la meci la meci si au facut fata unor jucatori titrati. Le vad un viitor stralucit.

FRR.ro: Poti spune trei plusuri si trei minusuri?
Daniel Carpo: Plusuri: am reusit sa ne mobilizam si sa formam o echipa, gramada a crescut de la meci la meci si am reusit sa dominam in unele momente, iar linia de treisferturi a jucat bine desi a avut in componenta multi tineri.
Minusuri: Inceputul destul de greoi. Nu am reusit sa profitam mai mult de pe urma meciurile de acasa, sa fim mai increzatori, practic acasa putem bate orice echipa.

FRR.ro: S-a vazut in aceste meciuri diferenta de buget?
Daniel Carpo: Nu s-a vazut. Pe teren sunt cei 30 de jucatori care isi disputa victoria. Per total se simte, baza de selectie e mica. Din cauza lipsei bugetului, cluburile nu reusesc sa aduca jucatori care sa creasca nivelul campionatului din Romania. Sunt multumit pentru ca, daca luam o istorie a meciurilor, se vede o usoara crestere de la an la an.

FRR.ro: Incepe campania din CEN. Cu ce ganduri abordezi acest sezon?
Daniel Carpo: Imi doresc sa prind echipa. Sunt bucuros de aceste doua meciuri (n.r. – Crociati si Leeds), am reusit sa imi imbunatatesc conditia fizica, dar trebuie sa mai muncesc. Imi doresc sa castigam Cupa Europeana a Natiunilor. Avem potential, avem jucatori de calitate si sper sa avem acelasi parcurs bun cu cat mai multe victorii.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile