Ionita: Imi doresc un titlu de campion cu Steaua si o cariera in antrenorat

Intreaga lui cariera este legata de clubul din Ghencea, Steaua Bucuresti, alaturi de ros-albastri cunoscand bucuria succesului atat la juniori, cat si ca senior, in tandem cu Robert Dascalu, fiind unul dintre cele mai valoroase cupluri de centri din SuperLiga CEC Bank.

Florin Ionita a inceput sa practice rugbyul la CSS 3 Steaua Bucuresti si, dupa doua medalii de bronz cucerite in anii 2006 si 2007, si-a trecut in cont primul titlu national in 2009, singurul pe care centrul militarilor il are deocamdata in palmares.

Dupa acel succes, Florin Ionita a trecut la echipa de seniori a clubului Steaua Bucuresti, in acelasi an 2009 in care avea sa cucereasca Cupa Romaniei, ros-albastrii impunandu-se in finala cu Farul Constanta, in echipa de atunci figurand Robert Dascalu, Florin Vlaicu si Viorel Lucaci, alaturi de care in prezent se pregateste pentru participarea la Cupa Mondiala.

In 2012, Ionita a debutat pentru selectionata Lupii Bucuresti si nu oricum, ci intr-o partida memorabila impotriva celor de la Agen, pe care echipa noastra a castigat-o dramatic cu 25-22. Sapte partide a disputat centrul stelist pentru Lupii Bucuresti in Challenge Cup si a fost autorul unui eseu pe Kingston Park in disputa cu Newcastle Falcons.

Evolutiile sale l-au adus in vizorul echipei nationale si cu ocazia turneului IRB Nations Cup din 2013, Florin Ionita a imbracat pentru prima data tricoul cu frunza de stejar. Editia din acel an a revenit Stejarilor, asa cum s-a intamplat si in acest an, cand Ionita a contribuit cu un eseu in partida contra Namibiei.

In cateva cuvinte Florin Ionita ne-a povestit cum vede urmatoarea etapa din cariera lui de rugbyist:
-Ce te-a atras la rugby?
-Aveam noua ani cand am pasit pentru prima data pe un teren de rugby. Am facut-o din curiozitate, avand un prieten practicant.

-Cum vezi participarea la Cupa Mondiala ?
-Desigur in primul rand sper sa fac parte din lotul care va face deplasarea in Anglia, iar mai apoi sa si evoluez in partidele de la Cupa Mondiala. Cu totii ne dorim sa indeplinim obiectivul propus.

-Ce planuri de viitor ai ?
-Cum inca nu am reusit acest lucru decat la nivel de juniori imi doresc foarte multe sa castig alaturi de Steaua macar un titlu de campion, iar dupa incheierea carierei de jucator sa devin antrenor.

Florin Ionita
Data si locul nasterii: 05.04.1990, Bucuresti
Post: Centru, Aripa
Echipe de club: CSS 3 Steaua Bucuresti, Steaua Bucuresti
In echipa nationala: 18 selectii, 2 eseuri, debut 2013 (Romania-Rusia, IRB Natios Cup)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile