Ionut Bodea va conduce partida Rovigo-Batumi din European Rugby Continental Shield

La putin timp dupa ce Vlad Iordachescu a fost desemnat sa oficieze la centru o partida din Challenge Cup, Stade Francais-London Irish, inca un arbitru roman se bucura de atentia forului care organizeaza competitiile continentale intercluburi, EPCR, astfel ca Ionut Bodea va conduce intalnirea Rovigo – Batumi din European Rugby Continental Shield.

European Rugby Continental Shield este practic a treia competitie intercluburi din Europa, una deosebit de importanta pentru echipele din Italia, Georgia, Germania, Portugalia si Romania, deoarece dupa o prima faza a grupelor castigatoarele se vor califica in Play-Off pentru ca apoi invingatoarele sa-si dispute trofeul pus in joc obtinand si calificarea pe tabloul principal al Challenge Cup.

In prima etapa, echipa Rugby Rovigo va intalni pe Stadio Mario Battaglini reprezentanta Georgiei , RC Batumi, o partida importanta pentru italienii care se afla in aceeasi grupa cu campioana Romaniei, Timisoara Saracens. Partida va fi condusa la centru de Ionut Bodea, unul dintre arbitrii romani care s-a impus in ultima vreme avand prestatii apreciate.

Astfel, arbitrul originar din Galati a fost prezent la Campionatul European U18 din Franta, Campionatul European U20 organizat la Bucuresti si World Rugby U20 Trophy, al doilea esalon valoric mondial al acestei categorii de varsta, competitie care a avut loc in Uruguay. Acesta s-a achitat cu succes de rolul de oficial de joc, intrand astfel in vizorul EPCR.

Sunt foarte bucuros pentru acesta oportunitate care mi s-a oferit.Ma bucur de increderea care mi s-a dat si de sprijinul neconditionat care mi s-a acordat din partea presedintelui CCA, Radu Petrescu. Sunt sigur ca impreuna cu colegii mei, care ma vor ajuta la acest meci, Alexandru Ionescu si Cristian Serban vom continua prestatia si rezultate bune de pana acum ale brigazilor romanesti care au oficiat in EPCR. Doar asa putem mari numarul de arbitri romani care vor arbitra pe plan european si de ce nu, mondial.”, ne-a declarat Ionut Bodea.

Partida Rugby Rovigo-RC Batumia va avea loc pe 14 octombrie 2017, tot in aceea zi fiind programat si debutul campioanei Romaniei, Timisoara Saracens care va intalni pe propriul teren  echipa italiana Petrarca Padova.

FOTO: Daniel Nechita Photographer

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile