Ionut Dumitru: „In liceu m-am indragostit de rugby”

Ionut Dumitru este unul dintre cei mai valorosi jucatori pe postul de aripa din competitia interna, eseurile sale fiind in multe partide decisive pentru echipa lui de club, Steaua Bucuresti, la doar 22 de ani pregatindu-se pentru prima participare la Cupa Mondiala.

Si-a inceput cariera de jucator la echipa de juniori CSS 3 Steaua Bucuresti, iar evolutiile sale l-au adus in vizorul echipelor nationale U18 si U19, alaturi de care a participat la doua editii ale Campionatului European in 2010, respectiv 2011.

Din 2011 Ionut Dumitru a facut pasul in echipa de seniori a militarilor si poate primul moment in care si-a demonstrat calitatile a fost o superba semifinala de Cupa Romaniei, jucata in 2012 la Brasov, contra celor de la RCM Timisoara, cand a marcat un hat-trick.

Numele lui avea apoi sa apara cu regularitate pe lista marcatorilor de eseuri gratie calitatilor cu care este inzestrat, viteza si inteligenta, un jucator de baza pentru ros-albastri, alaturi de care in 2013 a castigat Cupa Romaniei intr-o perioada in care provincia domina competitiile interne.

A debutat pentru Stejari la IRB Nations Cup editia 2013, pe care Romania a castigat-o, anul acesta lipsind din cauza unei accidentari care a facut sa bifeze doar o selectie, absenta sa fiind resimtita atat de echipa nationala, cat si de clubul la care este inregimentat.

Daca pe Ionut Dumitru il cunoastem mai mult din ipostaza de finalizator in terenul de tinta advers, o alta calitate intregeste portretul acestui jucator si anume aportul pe faza defensiva, cum a fost acel placaj decisiv din partida cu Tonga disputata in toamna anului 2013.

Acum Ionut Dumitru se pregateste pentru Cupa Mondiala si mai multe depre el am aflat dintr-un scurt interviu pe care a avut amabilitatea sa ni-l acorde:

-Care au fost primii pasi in rugby ?
-Se intampla in 2007 cand m-am dus la un antrenament al unui coleg de liceu si astfel m-am indragostit de acest sport.

-Care este momentul care te-a marcat cel mai mult ?
-Cum visul fiecarui jucator este sa ajunga in echipa nationala, debutul pentru Stejari reprezeinta momentul care m-a marcat in mod deosebit.

-Cateva cuvinte despre Cupa Mondiala?
-Important este sa ne facem jocul si sa evoluam la potential maxim. Mi-as dori foarte mult sa invingem Franta si sa ne calificam la Cupa Mondiala din 2019. Personal imi doresc sa joc si sa fac cele mai bune partide pe care le-am facut pana in prezent.

-Ce planuri de viitor ai ?
-Sa evoluez intr-un campionat puternic din Europa. Sunt prea tanar sa ma gandesc mai departe, dar cu siguranta imi doresc sa raman in domeniul sportului.

Ionut Dumitru
Data si locul nasterii: 06.11.1992, Bucuresti
Post: Aripa
Echipe de club: CSS 3 Steaua Bucuresti, Steaua Bucuresti
In echipa nationala: 15 selectii, 3 eseuri, debut: 2013 (Romania-Rusia, IRB Nations Cup)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile