Ionut Florea si a doua lui casa, Sporting Club Tulliste

Ionut Florea.
Ionut Florea.

Ionut Florea s-a transferat in toamna anului trecut la echipa Sporting Club Tulliste care activeaza in Federale 2 din Franta.

Jocurile sale foarte bune de la CSM Bucuresti, dar si debutul in echipa nationala, unde a adunat doua prezente pentru Stejari, l-au propulsat pe cel care, utilizand o formula din emisfera de sud, ar putea fi catalogat drept utility back, adica cu aptitudini de a evolua uvertura, demi, centru sau fundas, intr-o tara in care rugby-ul se afla la un alt nivel.

Acest lucru il recunostea chiar si Ionut Florea intr-un recent interviu acordat presei din Franta, declarand ca acum evolueaza intr-o tara in care sportul cu balonul oval atrage mai multi jucatori, exista mai multe echipe si este un sport mult mai mediatizat decat in Romania.

In alta ordine de idei, francezii au aflat ca fostul capitan al Stejarilor, Marius Tincu i-a recomandat campionatul frnacez si ca a ajuns la Tulle pentru ca cei din conducerea tehnica a echipei au dorit o alternativa la postul de uvertura pentru Bastien Papon, titularul tricoului cu numarul zece.

Ionut Florea spune de asemenea ca s-a acomodat cu echipa si cu noii sai colegi, in scurtul timp de cand evolueaza la Tulle, putand spune ca aici si-a gasit a doua casa.

In ceea ce o priveste pe Tulle, echipa romanului Florea, acesta merge ceas in ultima vreme, ultima infrangere suferind-o anul trecut in luna noiembrie. De atunci, “alb-albastrii” au disputat sase intalniri incheiate cu cinci victorii si un egal, ultimul succes in fata lui Lormont a dus la detronarea acestora de pe prima pozitie a clasamentului, pe care o ocupa in prezent echipa lui Ionut Florea.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile