IRB a decis: Junior World Rugby Trophy se va desfasura in Rusia

romania championsForul mondial a decis ca Rusia sa organizeze intre 18 si 30 mai 2010, la Moscova, Junior World Rugby Trophy, divizia secunda a Campionatului Mondial de Juniori. Rusii si-au manifestat interesul pentru a organiza si Cupa Mondiala de Rugby in 7 din 2013.

Desi Romania a castigat acest an trofeul si parea favorita pentru organizarea evenimentului, IRB a dat castig de cauza rusilor. „Stejareii” au ratat promovarea in primul esalon datorita reducerii numarului de echipe din prima serie valorica (de la 16 la 12) pentru anul 2010.

„Suntem incantati sa anuntam ca IRB Junior World Rugby Trophy se va desfasura in Rusia anul viitor”, a anuntat presedintele IRB, Bernard Lapasset.

“Acesta va fi primul turneu IRB desfasurat in Rusia si este prima competitie majora de rugby in 15. Organizarea acestui turneu ne ofera posibilitatea de a prezenta un rugby de calitate si de a atrage si mai multi tineri spre acest sport. De asemenea,ofera formatiei noastre oportunitatea de a progresa pe scena mondiala. Moscova este un oras magnific si o extraordinara capitala a sporturilor, fiecare jucator si spectator care va veni aici se va simti foarte bine”, a spus Vyacheslav Kopiev, presedintele Federatiei de Rugby din Rusia.

La turneu vor participa: Romania, Italia, Rusia, Zimbabwe, Papua Noua Guinee, Uruguay, Japonia si Canada.

Foto: www.irb.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile