Irina Hirjete, capitanul nationalei de rugby 7: „Vrem sa ne bucuram de fiecare victorie in parte”

Nationala de rugby 7 feminin va participa in weekendul 22-23 iulie, la etapa a doua a Campionatului European, etapa ce va avea loc la Esztergom, in Ungaria. Aflate in cantonament la Snagov, Ghindele se pregatesc intens pentru aceasta competitie la care vor pleca vineri, 21 iulie.

Intr-un interviu acordat publicatiei „Secunda Tv”, Irina Hirjete, capitanul echipei, a vorbit despre sansele Romaniei la editia din acest an a Campionatului European: „In Cehia am fost un pic surprinse de faptul ca echipe pe care le stiam puternice au venit mai slab pregatite decat anul trecut sau acum doi ani. Despre noi pot spune ca am capatat multa incredere in fortele noastre si vrem ca in Ungaria sa obtinem macar un rezultat la fel de bun precum cel din Cehia sau poate chiar si mai bun. Daca avem ocazia să ne batem pentru podium, nu ne dam la o parte”.

Crescuta la Venus RIFIL Piatra Neamt, Irina, care joaca acum la Agronomia Bucuresti a subliniat punctele forte ale echipei. „Noi ne bazam in primul rand pe experienta jucatoarelor mai vechi si pe determinarea si atitudinea pozitiva a jucatoarelor care au debutat in Cehia. Din pacate conteaza mult ca nu am putut participa la turnee, ca nu avem meciuri in picioare. Inclusiv jucatoarele mai experimentate ar avea nevoie de turnee de pregatire pentru a se adapta la un ritm de joc crescut. Un turneu de rugby sevens presupune sa faci fata unui ritm fizic infernal in cele doua zile de competitie, iar intrarea in acest ritm trebuie sa o faci treptat.”

Irina a vorbit si despre ce inseamna a fi capitanul echipei nationale: „Din punctul meu de vedere, o echipa are mai multi lideri. Si mereu am considerat ca acesti lideri trebuie responsabilizati fara a li se impune sa faca ceva anume. Eu, de exemplu, in timpul turneelor incerc cat mai mult posibil ca atat pe teren, cat si in afara acestuia sa fac tot ce pot pentru a crea o atmosfera benefica noua si pentru ca toata lumea sa se poata concentra pe ceea ce avem de facut fara a fi distras de alte probleme”

Tot interviul il puteti citi aici:

Foto: Luigi Padureanu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile