Irlandezul David Wilkinson va conduce partida Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti

Pentru Lupii Bucuresti prima partida din sezonul 2014-2015 in cadrul European Rugby Challenge Cup va avea loc pe stadionul Kingston Park in compania echipei din Aviva Premiership, Newcastle Falcons.

Disputa va fi condusa de o brigada de arbitri din Irlanda care-l va avea la centru pe David Wilkinson, un arbitru experimentat nascut pe 10 mai 1982 la Enniskillen in Irlanda de Nord care si-a trecut in palmares dispute din Liga Celtica, Cupa Europeana a Natiunilor si AMLIN Challenge Cup.

Ca jucator, Wilkinson a evoluat pentru Portora Royal School, Enniskillen RFC si Brighton Tigers, cariera pe terenul incadrat de buturi luand sfarsit dupa o accidentare la mana care l-a facut indisponibil pentru o durata de 18 luni.

Urmand exemplul tatalui sau, si el fost arbitru, a ales sa nu se desparta de sportul cu balonul oval in dorinta de a fi prezent in competitiile continentale acolo unde daca nu a reusit ca jucator sa o faca din postura de a imparti dreptatea pe teren.

David Wilkinson a debutat in Liga Celtica in 2008 cand a condus partida dintre Glasgow Warriors si Scarlets, un an mai tarziu fiind delegat in premiera la o disputa din AMLIN Challenge Cup, unde a adunat mai mult de zece prezente.

In ceea ce ne priveste, David Wilkinson si-a facut aparitia si in partidele test din Cupa Europeana a Natiunilor conducand disputa dintre Georgia si Romania de la Tbilisi in 2011, incheiata cu succesul gruzinilor, rezultat 18-11. Avem insa si o amintire placuta legata de o partida arbitrata de irlandez si anume victoria cu 34-3 obtinuta de Stejari la Nebug in fata Rusiei anul acesta.

Unul dintre asistentii lui David Wilkinson va fi Shane Kierans celalalt urmand a fi desemnat.

Partida Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti din prima etapa a Europen Rugby Challenge Cup va avea loc vineri 17 octombrie cu incepere de la ora 22:00 fiind gazduita de stadionul Kingston Park.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile