Istoricul intalnirilor Romania-Japonia

Romania-Japonia.

In istoria confruntarilor cu rugby-ul din “Tara Soarelui Rasare” Romania a intalnit de trei ori nationala Japoniei si o data selectionata Japonia XV.

In 1995 cu ocazia unui turneu efectuat in Japonia, Stejarii au disputat doua intalniri, una contra Japonia XV si una impotriva nationalei nipone.

Prima confruntare a fost pe 29 aprilie impotriva Japoinia XV, iar Stejarii s-au impus cu rezultatul de 30-25.

Pe 3 mai, la Tokyo, s-a consemnat si prima disputa oficiala intre Romania si Japonia. Niponii s-au impus cu rezultatul de 34-21. Punctele echipei noastre au fost reusite de uvertura Nichitean, din cinci lovituri de pedeapsa si doua dropgoluri.

“Stejarii” au evoluat in urmatoarea componanta: 15.Solomie, 14.Colceriu, 13.Racean, 12.Gontineac, 11.Rotaru, 10.Nichitean, 9.Flutur, 1.Leonte, 2.Negreci, 3.Costea, 4.Cojocaru, 5.Oroian, 6.Draguceanu, 7.Gealapu, 8.Brinza.

Rezerve au fost: Brici, Neaga, Slusariuc si Tufa.

Urmatorul duel cu niponii s-a consemnat pe data de 24 Noiembrie 2004 la Bucuresti. Atunci Stejarii au obtinut si singura victorie impotriva Japoniei , cu rezultatul de 25-10.

Romania a reusit trei incercari semnate de Sauan,Toderasc si Tudori, Tofan aducandu-si contributia cu doua transformari si doua lovituri de pedeapsa.

Stejarii au evoluat in alcatuirea: 15.Maftei, 14.Voicu, 13.Sauan, 12.Gontineac, 11.Teodorescu, 10.Tofan, 9.Calafeteanu, 1.P.Balan, 2.Mavrodin, 3.Socaciu, 4.Oprisor, 5.Cr.Petre, 6.Mersoiu, 7.Tudori, 8.Petrache.

Pe banca de rezerve s-au aflat: C.Popescu, Toderasc, I.Andrei, Dimofte, Dumbrava.

Merita mentionat faptul ca ai nostri au evoluat o buna parte din joc in inferioritate, Costica Mersoiu fiind eliminat.

Ultima confruntare cu echipa din “Tara Soarelui Rasare” a fost pe 25 mai 2005 la Tokyo. Din pacate, a fost o noua infrangere cu rezultatul de 23-16, desi la pauza Stejarii au condus cu 10-3. Brezoianu a reusit un eseu transformat de Curea, iar Dumbrava a valorificat trei lovituri de pedeapsa.

Stejarii au aliniat urmatorul XV : 15.Dumbrava, 14.Voicu, 13.Brezoianu, 12.Sauan, 11.Teodorescu, 10.Curea, 9.Sirbu, 1.Toderasc, 2.Mavrodin, 3.Socaciu, 4.Tatu, 5.Cr.Petre, 6.Corodeanu, 7.Tudori, 8.Ratiu.

Pe parcursul jocului au mai intrat: P.Ion, B.Balan, Oprisor, Tofan, Ghioc.

In palmaresul all-time avantajul este asadar de partea Japoniei, care in trei partide test a obtinut doua victorii.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile