Italia a invins Samoa, Georgia a cedat in partida cu Tonga

Italia va fi una dintre adversarele Stejarilor la Cupa Mondiala din 2015, cu Georgia si Rusia urmeaza sa avem noi confruntari in Cupa Europeana a Natiunilor motiv pentru care partidele test ale acestor natiuni ne intereseaza in mod direct.

La Ascoli Piceno dupa o serie de noua infrangeri consecutive Italia a primit vizita celor din Samoa aflati pe pozitia a noua in clasamentul IRB fata de azzurri care ocupa treapta a 14-a, ultima intalnire dintre cele doua echipe avand loc in luna iunie la Apia, cand baietii din Insulele Pacificului s-au impus cu 15-0.

Nici de aceasta data nu se parea ca elevii francezului Jacques Brunel isi vor putea apropria victoria, la pauza samoanii conducand cu 10-3 dupa ce Lam a finalizat cu eseu un mol bine organizat care i-a dus pe italieni pana in propriul teren de tinta.

In partea secunda insa azzurri au replicat prin acelasi procedeu, la finalizare aflandu-se Favaro pentru ca apoi la debutul in tricoul Italiei neozeelandezul la origini Haimona sa trimita inteligent un balon de urmarire pe care Parisse l-a recuperat si a marcat eseul unei victorii cu rezultatul de 24-13.

Italia a evoluat in urmatoarea formula: 1 Matias Aguero(Zebre), 2 Leonardo Ghiraldini(Leicester), 3 Dario Chistolini(Zebre), 4 Quintin Geldenhuys(Zebre), 5 Joshua Furno(Newcastle Falcons), 6 Alessandro Zanni(Treviso), 7 Simone Favaro(Treviso), 8 Sergio Parisse(Stade Francais), 9 Edoardo Gori(Treviso), 10 Kelly Haimona(Zebre), 11 Leonardo Sarto(Zebre), 12 Luca Morisi(Treviso), 13 Michele Campagnaro(Treviso), 14 Luke McLean(Sale Sharks), 15 Andrea Masi(Wasps)
Rezerve: 16 Andrea Manici(Zebre), 17 Alberto De Marchi(Sale Sharks), 18 Lorenzo Cittadini(Wasps), 19 Marco Bortolami(Zebre), 20 Robert Barbieri(Leicester), 21 Guglielmo Palazzani(Zebre), 22 Luciano Orquera(Zebre), 23 Giulio Toniolatti(Zebre).

Georgia a facut o prima repriza buna in fata celor din Tonga si a condus cu 6-3 pentru a ceda la final cu rezultatul de 23-9. Antrenorul Milton Haig a apreciat evolutia echipei sale din prima parte in care a jucat cu preponderenta defensiv, dupa pauza incercand un joc pe atac, elevii sai au gresit mult valoarea unor jucatori, tonganii inclinand decisiv balanta.

Tehnicianul neozeelandez al Lelos a fost multumit de aportul inaintarii nu si de jocul in margine si spera ca echipa sa sa uite repede aceasta partida pentru ca urmeaza o disputa exterm de dificila la Dublin in fata Irlandei care a invins Africa de Sud, insularii fiind campionii en-titre ai emisferei de nord.

In partida cu Tonga a lipsit Gorgodze accidentat, echipa trimisa in teren fiind urmatoarea: 1 Mikheil Nariashvili(Montpellier), 2 Shalva Mamukashvili(Sale Sharks), 3 Davit Kubriashvili(Stade Francais), 4 Konstantin Mikautadze(Toulon), 5 Levan Datunashvili(Aurillac), 6 Giga Tkhilaishvili(Batumi RC), 7 Viktor Kolelishvili(Clermont) , 8 Giorgi Chkhaidze(Lille), 9 Giorgi Begadze(Kochebi), 10 Lasha Khmaladze(Lelo Saracens), 11 Tamaz Mchedlidze(Agen), 12 Merab Sharikadze(Aurillac), 13 David Kacharava(Yenisey), 14 Irakli Machkhaneli(Armazi), 15 Merab Kvirikashvili(Monlucon)
Rezerve: 16 Simon Maisuradze(Valence D’Agen), 17 Zurabi Zhvania(Stade Francais), 18 Levan Chilachava(Toulon), 19 Giorgi Nemsadze(Tarbes), 20 Lasha Lomidze(Beziers), 21 Vazha Khutsishvili(Kharebi), 22 Lasha Malaguradze(Bagnerais),23 Sandro Todua(Lelo Saracens).

In Hong Kong, Rusia a invins cu 31-10 echipa gazda in prima partida din cele doua care se vor disputa, in lupta fiind trofeul Ustinov Cup. Ursii antrenati de francezul Raphael Saint-Andre nu au avut probleme in a se impune, Otrokov, Galinovskyi si Sidrov semnand cate un eseu, Kushnarev doua transformari si patru lovituri de pedeapsa.

Rusia a evoluat in formula: 1.Gregory Tsnobiladze(Krany Yar),2. Stanislav Selskyi(Yenisey),3. Evgeny Pronenko(Yenisey),4. Ilya Osminko(Slava),5. Andrey Garbuzov(Krasny Yar),6. Vitalyi Givat(VVA Moscova),7. Pavel Butenko(Yenisey),8. Viktor Gresev(Krany Yar),9. Alex Scherban(Yenisey),10. Yury Kushnarev(Yenisey),11. Igor Galinovskyi(Krasny Yar),12. Vladimir Rudenko(Krasny Yar),13. Mikhail Babaev(VVA Moscova),14. Andrey Otrokov(Krasny Yar),15. Vasilyi Artemyev(Krasny Yar).
Rezerve:16. Sergey Chernyshev(Slava),17. Sergey Sekisov(VVA Moscova),18. Andrey Igretsov(Slava), 19. Nikolay Serkov(Yenisey),20. Mikhail Sidorov(Slava),21. Vasilyi Dorofeev(Krasny Yar),22. Ramil Gysin(Yenisey),23. Ilya Dyomushkin(VVA Moscova).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile