Japonezul Shuhei Kubo va arbitra partida test Canada-Romania

Partida test dintre Canada si Romania care va avea loc sambata, 17 iunie, pe Ellerslie Rugby Park din Edmonton va fi condusa de o brigada de arbitri condusa de japonezul Shuhei Kubo, asistat de irlandezul Andrew Brace, respectiv galezul Ben Whitehouse.

Shuhei Kubo s-a nascut pe 9 iunie 1981 si este originar din Tsukushi, a practicat rugbyul  evoluand pe postul de flanker iar inainte de a deveni arbitru profesionist a lucrat pentru o firma cu profil medical din Kawasaki. In prezent palmaresul sau cuprinde peste 50 de partide arbitrate in Top League, competitia etalon a Japoniei.

Prima partida test a condus-o in 2013, intre Hong Kong si Belgia, iar apoi a oficiat in cadrul Asian Five Nations si in 2015 a facut parte din arbitrii delegati la Campionatul Mondial U20 unde s-a aflat la centru in dispute precum Noua Zeelanda-Argentina sau finala locurilor 7-8 pe care si-au disputat-o Scotia si Irlanda.

O experienta deosebita a reprezentant-o tot in 2015 invitatia de a conduce partide din ITM Cup, in prezent campionatul Noii Zeelande schimbandu-si denumirea in Mitre 10, astfel Shuhei Kubo a imparit dreptatea in dispute ca Waikato-Southland sau Tasman-North Harbour remarcandu-se ca un arbitru exigent in privinta respectarii regulilor de joc.

In 2016 Shuhei Kubo a devenit primul arbitru japonez din Super Rugby, debutul sau consemnandu-se in partida Bulls-Kings, iar in privinta partidelor test a condus in luna iunie a anului trecut intalnirile Canada-Rusia, respectiv Spania -Tonga.

Nu este pentru prima data cand japonezul conduce o partida a Romaniei, cu Shuhei Kubo la centru, Stejarii au invins chiar Canada, anul trecut la Bucuresti, rezultat 21-16.

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile