Joe Schmidt, noul antrenor al Irlandei

Echipa nationala de rugby a Irlandei are un nou antrenor, in persoana lui Joe Schmidt, actualul antrenor al celor de la Leinster. El este anuntat sa semneze cu Federatia Irlandeza de Rugby incepand cu luna iulie un contract pana cel devreme in 2016.

Dupa demiterea lui Declan Kidney, la inceputul lunii aprilie, dupa o serie de rezultate dezamagitoare, cautarea pentru un nou antrenor a luat sfarsit.

Philip Browne, seful executiv al celor de la IRFU s-a declarat foarte multumit de aceasta alegere, dupa un proces de selectie amanuntit, considerand ca un antrenor de talie mondiala este cel mai potrivit pentru acest post.

Antrenorul neozeelandez si-a inceput cariera la Bay of Plenty cu care a reusit sa castige Ranfurly Shield in 2004, apoi s-a mutat la Auckland Blues ca antrenor secund din 2004 in 2007, unde in ultimul an au ajuns pana in semi-finala. In 2007, Schmidt a venit in Europa si s-a alaturat clubului Clermont Auvergne cu care a reusit sa termine Top 14 pe locul doi si in 2008 si in 2009.

Din 2010 activeaza la Leinster cu care a obtinut doua titluri Heineken Cup in 2011 si 2012, iar acum urmeaza sa joace finala Amlin Challenge Cup, dupa o victorie in semi-finala impotriva celor de la Biarritz. De asemenea, Leinster sunt in Play-Off in RaboPro 12, unde, cu Schmidt pe banca, au mai jucat doua finale.

Foto: www.irishrugby.ie

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile