Jonah Lomu aproape de moarte la Cupa Mondiala din 2011

Jonah Lomu in semi-finala Cupei Mondiale din 1995 contra Angliei.
Jonah Lomu in semi-finala Cupei Mondiale din 1995 contra Angliei.

Conform dezvaluirilor facute de cotidianul Le Matin, celebrul fost international neozeelandez, Jonah Lomu, a fost la un pas de a muri in timpul Cupei Mondiale din 2011.

In varsta de 38 de ani, Lomu sufera de o afectiune rara a rinichilor, fapt care l-a si fortat sa puna punct carierei de jucator la cel mai inalt nivel, in 2007.

El a avut nevoie de un transplant de rinichi, in 2004, iar acest organ a dat semne de slabiciune sapte ani mai tarziu. conform declaratiilor medicului John Mayhew, „Jonah Lomu s-a aflat o perioada indelungata intr-o stare critica. Pericolul de moarte a fost unul destul de mare”.

Jonah Lomu a fost spitalizat pentru o perioada de doua saptamani in timpul Cupei Mondiale din 2011, iar acum se afla pe lista de asteptare pentru a primi un rinichi nou. Lomu a fost diagnosticat in 1995 cu sindrom nefrotic (tulburari renale), fiind obligat sa mearga regulat la sedinte de dializa.

Legendara aripa All Blacks a fost vedeta ceremoniei de deschidere a Cupei Mondiale din 2011, eveniment care s-a desfasurat pe Eden Park din Auckland, orasul unde s-a nascut Jonah Lomu.

In 63 de meciuri pentru Noua Zeelanda, Lomu a reusit sa inscrie 37 de incercari, intre 1994 si 2002. „Autobuzul” este cel mai tanar jucator din toate timpurile selectionat pentru Noua Zeelanda, fiind si detinatorul recordului de eseuri marcate sub auspiciile Cupei Mondiale, 15. El este finalist al Cupei Mondiale din 1995, iar cu All Blacks a castigat de trei ori Tri Nations.

foto: sport24.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile