Jonny Wilkinson a fost desemnat ERC European Player of the Year 2013

Toulon a castigat la Dublin primul trofeu Heineken Cup din istorie dupa o victorie dramatica obtinuta cu rezultatul de 16 – 15 in fata lui Clermont.

Un aport deosebit la intreg parcursul echipei antrenate de Bernard Laporte in aceasta editie a celei mai importante competitii intercluburi din emisfera de nord l-a avut “Golden Boy” Jonny Wilkinson, uvertura care a intrat de mult in istoria rugby-ului.

Cu 91 de prezente in tricoul alb cu trandafir al Angliei pentru care a marcat peste 1100 de puncte, cele mai importante din acel dropgol in finala Cupei Mondiale cucerite in 2003, acum a venit randul ca Wilkinson sa-i conduca pe Toulon catre onoarea de a fi campioni ai Europei.

Jonny Wilkinson a venit la Toulon in 2009 dupa ce timp de 12 ani a evoluat pentru un singur club din Anglia, Newcastle Falcons, in jurul sau “ros-negrii” si tehnicianul Laporte construind o echipa cosmopolita care a urcat treapta cu treapta catre cel mai valoros trofeu continental, Heineken Cup.

In editia 2012/13 a fost prezent pe teren de noua ori si a marcat 108 puncte dintre care 56 in faza eliminatorie si 11 in finala.

Pentru aportul sau la cucerirea trofeului Heineken Cup de catre Toulon, Jonny Wilkinson a fost desemnat ERC European Player of the Year, alaturandu-se pe tabloul laureatilor celor trei irlandezi, Ronan O’Gara, Sean O’Brien si Rob Kerany care au primit acest titlu in 2010, 2011 respectiv 2012.

Foto: ercrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile