La a 85-a selectie pentru Romania, Florin Surugiu – capitan pentru a doua oara, Vlaicu la 11 puncte de borna 1000

Astazi, 7 martie, la Krasnodar, in etapa a 4-a contand pentru Rugby Europe Championship, Stejarii vor intalni Rusia, in XV-le de start fiind  trei modificari fata de partida cu Spania. Astfel printre titulari se vor regasi Valentin Poparlan, Robert Neagu si Moa Maliepo, din nou capitan de echipa urmand sa fie Florin Surugiu.

Linia intai va ramane neschimbata, Alexandru Savin, Eugen Capatana si Horatiu Pungea urmand sa inceapa partida in acesta formula pentru a doua oara. Daca in partida cu Spania, Valentin Poparlan a fost rezerva, de acesta data el va face cuplu in linia a doua cu Johan Van Heerden pentru a 17-a oara, fiind un compartiment cu multa experienta, cu un total de 119 selectii.

Dupa ce impotriva ibericilor a inceput in linia a doua, Adrian Motoc va forma alaturi de Dragos Ser si Cristi Chirica linia a treia a Stejarilor la Krasnodar. Antrenorul Andy Robinson mizeaza in primul rand pe tineretea si dorinta de afirmare a celor trei, a caror medie de varsta este de 22 de ani, altfel impreuna ei avand doar 25 de selectii.

Florin Surugiu, la cea de-a 85-a selectie, va fi pentru a doua oara capitan al Stejarilor. Impreuna cu Daniel Plai vor forma pentru a 9-a oara cuplul de mijlocasi. In privinta centrilor, Florin Vlaicu si Moa Maliepo vor juca in acesta formula in premiera. Florin Vlaicu care va bifa a 124-a selectie se apropie tot mai mult de borna celor 1000 de puncte marcate pentru echipa nationala, in prezent acesta avand un total de 989 de puncte.

Robert Neagu alaturi de Marius Simionescu vor fi cele doua aripi, pentru Robert Neagu acesta fiind a doua partida ca titular. La a zecea selectie, fundasul Stejarilor va fi Ionel Melinte care cu cele doua eseuri marcate impotriva Spaniei a ajuns la un total de sase finalizari in terenul de tinta advers in partidele jucate la echipa nationala.

Cele mai multe partide impotriva Rusiei le-a disputat Florin Vlaicu, 13 la numar, tot el fiind autorul celor mai multe puncte in disputele cu ursii, 117.

Romania: 1.Alexandru Savin(Steaua Bucuresti), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Horatiu Pungea(Timisoara Saracens), 4.Johan Van Heerden(Dinamo Bucuresti), 5.Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 6.Adrian Motoc(Agen), 7.Dragos Ser(Steaua Bucuresti), 8.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 11.Robert Neagu (Steaua Bucuresti), 12.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 13.Moa Maliepo(Timisoara Saracens), 14.Marius Simionescu(Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Ovidiu Cojocaru(Stiinta Baia Mare), 17.Ionel Badiu(Valence Romans Drome Rugby), 18.Kamil Sobota(Tomitanii Constanta), 19.Adrian Ion(Tomitanii Constanta), 20.Gabriel Rupanu (Timisoara Saracens), 21.Vladut Popa(Timisoara Saracens), 22.Tudor Boldor(Steaua Bucuresti), 23.Costel Burtila(Rugby club Hyères-Carqueiranne-La Crau).

FOTO: Daniel Nechita

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile