La FRR a avut loc examenul de licentiere a antrenorilor

La Federatia Romana de Rugby a avut loc examenul de licentiere a antrenorilor.

In perioada 29 februarie – 02 martie a avut loc la sediul Federatiei Romane de Rugby examenul de licentiere a antrenorilor. La acest stagiu de evaluare au participat 64 de antrenori, majoritatea de la cluburile de copii si juniori.

Timp de trei zile, antrenorii au putut sa-si demonstreze cunostintele teoretice si competentele practice. Totodata, acestia au putut asista la prezentari avand ca tema „Analiza jocului dupa Cupa Mondiala si ce fel de jucatori trebuie sa formam”, „Antrenorul modern de rugby”, „Cunostinte psiho-pedagogice”.

Invitata de onoare a examenului de licentiere a fost Monica Eugeniu din partea „Learning About”, care a vorbit antrenorilor prezenti despre doua din subiectele importante privind componenta psihologica a sportului: „Atitudinea” si „Schimbarea perceptiei”.

Antrenorii, in timpul probei practice

Licentierea se acorda antrenorului dupa:

– ce prezinta un dosar care va cuprinde o copie dupa ultima diploma obtinuta sau carnetul de antrenor si certificatul World Rugby de cunoastere a legilor jocului de rugby;

– ce este competent in urma examenului practic;

– ce a obtinut o nota de minim 6 la examenul scris.

Pentru departamentul tehnic urmeaza o perioada de verificare a activitatii din cluburile din fiecare regiune (Moldova, Constanta, Transilvania si Bucuresti) pentru ca fiecare antrenor sa poata fi observat in clubul sau, si apoi observarea acestora in perioadele competitionale fie ca sunt partide in campionatele regionale, fie in campionatele finale.

Aceste actiuni se inscriu in incercarea departamentului tehnic de a ridica nivelul de perfectionare a antrenorilor ce activeaza in sectiile de rugby.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile