La Iasi au avut loc cursuri pentru arbitri si arbitri rugby tag

Timp de doua zile la Iasi au avut loc cursuri pentru arbitri si arbitri rugby tag

Federatia Romana de Rugby continua cursurile de formare si instruire ale arbitrilor din toata tara. Astfel, timp de doua zile, 28 si 29 februarie, la Iasi, s-a desfasurat un curs de arbitri de nivel 1 World Rugby si de arbitri de rugby tag.

Primul curs care a avut loc a fost cel de arbitri de nivel 1 World Rugby.Sesiunile s-au intins pe durata intregii zile si s-au discutat mai multe teme, cum ar fi valorile si principiile rugbyului, dar si notiuni tehnice precum marginea, gramada.

La acest curs au fost noua participanti, cu varsta cuprinse intre 15 si 30 de ani, acestia fiind acreditati la finalul sesiunii de instruire ca arbitri de nivel 1. Cursul a fost sustinut de catre cel mai valoros arbitru roman, Vlad Iordachescu, educator FRR/World Rugby, ajutat de Emi Gorodea si Mihai Stuparu din Iasi. ” Le multumesc colegilor, Emi si Mihai, care au dus tot greul cursului. Practic cursul a inceput prin luna ianuarie si cei doi colegi i-au initiat in tainele arbitrajului pe participanti, timp de 6 saptamani. Eu doar am venit sa le impartasesc cate ceva din experienta mea, sa le urez bun venit in familia arbitrilor si sa le dau cateva sfaturi practice pentru viitor”, a declarat Vlad Iordachescu.

Curs arbitri la Iasi
Curs arbitri la Iasi

Cea de-a doua zi a fost dedicata instruirii celor ce doresc sa devina arbitri de rugby tag. La cursul acesta au participat cinci persoane din judetul Iasi, iar sesiunile au fost atat teoretice, cat si practice. La sfarsitul orelor, profesorii au fost acreditati ca si arbitri de rugby tag si vor putea oficia la competitiile locale si zonale. Cursul a fost sustinut de catre Vlad Iordachescu si Gabriela Surmei-Balan, directorul de dezvoltare pentru regiunea Moldova Nord.

Urmatorul curs de nivel 1 World Rugby va avea loc in Transilvania, cel mai probabil in luna aprilie.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile