La Iasi va avea loc pe 16 septembrie un curs de prim ajutor Level 1 World Rugby

Federatia Romana de Rugby continua seria actiunilor cu caracter social prin organizarea unui nou curs de prim ajutor. Acesta este gratuit si se adreseaza tuturor celor interesati, indiferent de pregatirea lor profesionala. Astfel, duminica, 16 septembrie, la Iasi, va avea un loc un curs de prim ajutor Level 1, certificat World Rugby.

Participantii trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte:
– varsta peste 16 ani
– inscrierea aici
– urmarea si absolvirea modulului de prim ajutor disponibil la linkul https://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=9&language=en (in limba engleza) sau http://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=9&language=ro (in limba romana) si apoi al modulului potrivit propriului istoric:  https://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=21&language=ro (pentru cei fara pregatire medicala) si https://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=22 (pentru cei cu pregatire medicala).

Doritorii trebuie sa trimita un e-mail pe adresele iustin.ilioiu@frr.ro si alin.popescu@frr.ro in care sa isi exprime intentia de a participa la curs, precizandu-si datele de identitate si sa ataseze si un printscreen cu rezultatul absolvirii celor 2 module dintre cele de mai sus. Numarul maxim de participanti la curs este de 18. Inscrierile se pot face pana joi, 13 septembrie, ora 20.00.

„Aceste cursuri se adreseaza mai ales celor care activeaza in staff-urile tehnice ale echipelor de rugby, arbitrilor si kinetoterapeutilor pentru a le oferi o pregatire suplimentara in cazul aparitiei unor accidentari in care diferenta in ce priveste recuperarea victimei este facuta de viteza cu care ei reactioneaza. De asemenea, ii asteptam alaturi de noi pe toti cei care doresc sa dea o mana de ajutor celor de langa ei care se pot afla in situatii medicale extreme. Este prima data cand organizam acest curs la Iasi si speram sa existe cat mai multi doritori. Este un curs in care vom pune accentul pe practica, fiecare cursant avand posibilitatea sa exerseze tot ceea ce invata”, a declarat Alin Popescu, managerul medical al FRR.

Dupa finalul cursului, absolventii vor primi la adresa indicata, certificatul de absolvire oferit  de World Rugby.

Cursurile se vor desfasura intre orele 08:50-17:50, cu o pauza de masa, oferita de organizatori. Cursurile vor fi coordonate de catre educatorii World Rugby: managerul medical al FRR, dr. Alin Popescu si de catre dr Beatrice Costandache. De asemenea, va fi prezent si fostul medic echipei nationale a Romaniei, dr Cristian Staicu.

Prezenta la curs este obligatorie pe tot parcursul desfasurarii sale.

Acesta este primul curs de prim ajutor (WR level 1) organizat in 2018, dupa care vor urma la Constanta in octombrie si la Bucuresti in decembrie, datele urmand sa fie anuntate ulterior.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile