Leinster a preluat sefia clasamentului in Liga Celtica

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

Fara Horatiu Pungea, Scarlets au castigat surprinzator in disputa cu Munster, armata rosie suferind in Tara Galilor cea de-a treia infrangere stagionala.

Munster a condus la pauza cu 13-8, insa in repriza secunda irlandezii nu au mai reusit sa puna niciun punct pe tabela de marcaj, iar Scarlets a revenit obtinand victoria cu rezultatul de 18-13.

G.Davies si Barclay au inscris cate un eseu pentru galezi, A.Thomas si Barkley  evidentiindu-se in fata butului, primul cu o transformare si o penalitate, celalalt cu o penalitate, punctele lui Munster  venind dupa eseul lui Van den Heever, transformarea si doua lovituri de pedeapsa reusite de Keatley.

De infranagerea lui Munster a profitat Leinster, care s-a impus greu in fata lui Glasgow cu rezultatul de 28-25, fara a lua bonusul ofensiv, franciza din Dublin reusind sa marcheze trei eseuri prin Reid, Fanning si Ruddock.

Tot trei incercari au marcat si scotienii de la Glasgow Warriros prin Vernon dubla si Matawalu, diferenta de scor fiind decisa de transformeri, Madigan semnand doua transformari si trei penalitati, in timp ce Russell a contabilizat cate doua transformari, respectiv lovituri de pedeapsa.

Ulster completeaza la varf clasamentul Ligii Celtice, fiind pe pozitia a treia, nord-irlandezii castigand de o maniera categorica disputa cu Newport, rezultat 38-8.

Pienaar, Bowe dubla, Doyle si un eseu de penalizare au  asigurat lui Ulster bonusul ofensiv, toate cele cinci incercari fiind transformate de P. Jackson, eseul de onoare al galezilor fiind reusit de Wardle.

O alta surpriza a rundei a fost victoria lui Edinburgh in fata lui Ospreys, scotienii castigand cu rezultatul de 31-25, dupa ce galezii fusesera cei care au deschis scorul.

Hart dubla si Beard au fost marcatorii eseurilor pentru Edinburgh, Bezuidenhout reusind doua transformari si patru penalitati, replica lui Ospreys constand in dubla lui Hassler si cinci penalitati semnate de Biggar.

Zebre au marcat doua eseuri in 20 de minute lui Cardiff Blues, prin Leonard si Toniolati, iar la final s-au impus cu 15-10, obtinand cel de-al treilea succes in aceasta editie de campionat.

Haimona a semnat o transformare, Orquera o lovitura de pedeapsa, Cardiff Blues replicand prin eseul lui T.Williams, transformarea si lovitura de pedeapsa reusite de G.Davies.

Connacht a luat bonusul ofensiv in partida cu Treviso dupa o victorie concludenta, 38-6, italienii nereusind sa inscrie decat din doua penalitati ale lui Berquist.

Pentru Connacht, Carr, Muldoon dubla, Marmion si McKeon au fost marcatorii eseurilor, toate reusitele acestora fiind transformate de Parks si Nikora.

Clasament:

1.Leinster-59p

2.Munster-58p

3.Ulster-50p

4.Ospreys-46p

5.Glasgow-43p

6.Scarlets-36p

7.Newport-28p

8.Edinburgh-28p

9.Connacht-27p

10.Cardiff Blues-24p

11.Treviso-20p

12.Zebre-18p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 21 si 23 martie dupa programul:

Ospreys-Cardiff Blues

Leinster-Zebre

Edinburgh-Ulster

Glasgow-Scarlets

Munster-Treviso

Newport-Connacht

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile