Leinster si-a aparat titlul in Liga Celtica, dupa finala cu Glasgow Warriors

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

Finala editiei 2013-2014 a Ligii Celtice s-a disputat la Dublin pe RDS Arena si le-a adus fata in fata pe Leinster si Glasgow Warriors, scotienii fiind pentru prima data prezenti in partida jucata cu trofeul competitiei pe masa.

A fost o partida in care Glasgow a contat numai in primul sfert de ora, cand a si condus cu 6-0 dupa ce Russell a concretizat in puncte doua penalitati, apoi sud-africanul Kirchner si Jennings au marcat cate un eseu transformat de Gopperth, pentru ca tot Russell sa stabilesca scorul pauzei cu doua lovituri de pedeapsa.

Repriza secunda a apartinut in totalitate lui Leinster, Kirchner si D’Arcy au mai semnat cate o finalizare in terenul de tinta al scotienilor, iar Gopperth s-a afirmat in fata butului cu doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa.

Leinster s-a impus cu rezultatul de 34-12 si a cucerit pentru a doua oara consecutiv titlul in Liga Celtica, adunand un total de patru succese finale, ceea ce pana in prezent nu reusisera decat galezii de la Ospreys.

Cu ocazia finalei, legendarul Brian O’Driscoll a disputat ultima partida din cariera de jucator pe care a petrecut-o in totalitate imbracand tricoul lui Leinster si pentru care in perioada 1999-2014 a adunat 180 de prezente, marcand 311 puncte.

De asemenea un alt nume important s-a retras cu aceasta ocazie de pe terenul incadrat de buturi, Leo Cullen, care a evoluat la Leinster intre 1998-2005 si 2007-2014 cu o intrerupere de doi ani, cand a fost inregimentat de Leicester Tigers.

Cel mai valoros jucator al editiei 2013-2014 a fost desemnat Dan Biggar de la Ospreys care, in clasamentul marcatorilor de puncte, a terminat pe prima pozitie cu un total de 219, in timp ce Gareth Davies, jucatorul lui Scarlets, a marcat cele mai multe eseuri 10, echipa ideala a competitiei aratand astfel: 1. David Kilcoyne (Munster), 2. Sean Cronin (Leinster), 3. Samson Lee (Scarlets), 4. Johann Muller (Ulster), 5. Alun Wyn Jones (Ospreys), 6. Rhys Ruddock (Leinster), 7. Jordi Murphy (Leinster), 8. Robin Copeland (Cardiff Blues), 9. Gareth Davies (Scarlets), 10. Dan Biggar (Ospreys), 11. Andrew Trimble (Ulster), 12.Alex Dunbar (Glasgow), 13. Casey Laulala (Munster), 14. Jeff Hassler (Ospreys), 15. Liam Williams (Scarlets).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile