Liga Celtica devine Guinness Pro 12 din sezonul urmator

Guinness Pro 12.
Guinness Pro 12.

Liga Celtica s-a infiintat in anul 2001, adunand la startul competitiei francize din Irlanda, Scotia si Tara Galilor, pentru ca din sezonul 2010-2011 sa primeasca denumirea de Pro 12, prin cooptarea a doua participante din Italia.

Din ratiuni de sponsorizare competitia s-a numit Magners League intre 2006 si 2011, pentru ca apoi sa devina Rabo Direct Pro 12. Cum contractul de sponsorizare a expirat, organizatorii competitiei au anuntat numele noului sponsor al competitiei si anume Guinness.

Sub aceasta denumire, dar si prin faptul ca transmisia partidelor a fost preluata de Sky Sport, se prevede un viitor plin de sperante pentru echipele participante in Guinness Pro 12, mai ales ca in ultimul timp, sub presiunea francizelor galeze, Liga Celtica parea sa fi ajuns la capatul drumului.

Noua editie a Ligii Celtice, de acum sub denumirea Guinness Pro 12, va debuta pe 5 septembrie, cu o prima etapa in care este programata partida care a concluzionat sezonul precedent, Glasgow Warriors primind vizita lui Leinster, adica finalistele din sezonul 2013-2014.

Sezonul regulat va fi compus din 22 de etape, dupa care primele patru clasate vor juca in semifinalele care vor decide numele participantelor in ultimul act al competitiei, programat la sfarsitul lunii mai a anului viitor. Titlul de campioana in Liga Celtica este detinut de Leinster care, alaturi de Ospreys, este una dintre cele mai titrate echipe ale competitiei, cele doua detinand cate patru trofee cucerite.

Guinness este o marca de bere foarte cunoscuta, provenind din Irlanda. Faptul ca producatorii de bere irlandezi sunt sponsorii unui campionat de rugby nu reprezinta o premiera, pentru ca intre 2005 si 2010 au data numele primului esalon valoric din Anglia, actualul Aviva Premiership denumindu-se Guinness Premiership.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile