Lotul Frantei pentru turneul din Noua Zeelanda

Selectionerul Frantei, Phillipe Saint-Andre, a dat publicitatii lotul de 35 de jucatori cu care va aborda cele trei meciuri programate in luna iunie, in emisfera sudica, in fata All Blacks.

Triunghiularul se va desfasura in datele de 8, 15 si 22, luna viitoare, francezii dorind revansa dupa ce in 2011 pierdusera finala Cupei Mondiale, la Auckland, in fata Noii Zeelande, cu scorul de 8-7.

Les Bleus inseamna un lot in care osatura este asigurata de combinata celor mai bune patru formatii din campionatul intern, Clermont, Castres, Toulon si Toulouse.

In avionul cu destinatia Antipozilor nu va urca niciun rugbyst care sa fie legitimat in afara granitelor Frantei. Se remarca totusi prezenta in lot a mai multor sportive care au origini non-franceze, dar care indeplinesc conditiile de eligibilitate pentru a fi folositi la echipa nationala.

Printre acestia remarcam aparitia inchizatorului Claassens, dar si a unor nume precum Kotze, Nakaitaci sau Le Roux. Lipseste mijlocasul la gramada Francois Trinh-Duc, insa revin in echipa Pallison sau Dulin.

Capitanul echipei, Pascal Pape, inca in convalescenta, nu a putut onora telegrama de convocare. In absenta sa, banderola ii va reveni lui Dusatoir, acelasi care a condus echipa in Turneul celor 6 Natiuni, in primavara. O alta absenta notabila este si cea a aripii de treisferturi, Vincent Clerc, care a suferit o ruptura a ligamentelor incrucisate.

Interesanta va fi lupta pentru titularizare in cateva posturi cheie, und e exista jucatori de valori sensibil egale, care sunt creditati cu sanse egale. Pentru locul de uvertura, Frederic Michalak are de infruntat asediul lui Camille Lopez sau Remy Tales, ambii venind dupa sezoane interne foarte bune. Dmitri Szarzewski, talonerul principal, ii are drept contracadidati pe Kayser si pe Guirado.

Lotul complet este compus din: Eddy Ben Arous (Racing-Metro), Vincent Debaty (Clermont), Thomas Domingo (Clermont), Guilhem Guirado (Perpignan), Benjamin Kayser (Clermont), Dimitri Szarzewski (Racing-Métro), Luc Ducalcon (Racing-Metro), Daniel Kotze (Clermont), Nicolas Mas (Perpignan), Alexandre Flanquart (Stade Francais), Yoann Maestri (Toulouse), Christophe Samson (Castres), Sébastien Vahaamahina (Perpignan), Yannick Nyanga (Toulouse), Fulgence Ouedraogo (Montpellier), Thierry Dusautoir (Toulouse, cap.), Bernard Le Roux (Racing-Metro), Antonie Claassen (Castres), Louis Picamoles (Toulouse), Maxime Machenaud (Racing-Metro), Morgan Parra (Clermont), Frederic Michalak (Toulon), Camille Lopez (Bordeaux-Begles), Remi Tales (Castres), Mathieu Bastareaud (Toulon), Gael Fickou (Toulouse), Wesley Fofana (Clermont), Florian Fritz (Toulouse), Maxime Mermoz (Toulon), Maxime Médard (Toulouse), Noa Nakaitaci (Clermont), Alexis Palisson (Toulon), Adrien Plante (Perpignan), Brice Dulin (Castres), Yoann Huget (Toulouse).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile