Lupii au fost învinși de Black Lion în etapa a treia din Super Cup

Selecționata Romanian Wolves a pierdut al treilea meci din Grupa de Est din Rugby Europe Super Cup, fiind învinsă la Kutaisi, în Georgia, cu 43-21 (19-16) de campioana en-titre a competiției, Black Lion. Lupii au făcut două reprize diferite, cea de-a doua fiind marcată de cele două eliminări temporare, care au dat un dublu avantaj gazdelor.

Lupii au început în forță meciul de pe Aia Arena, presiunea bună, pusă în primele minute de joc, concretizându-se în puncte, Mihai Mureșan, transformând o lovitură de pedeapsă, 3-0. În minutul 5, gazdele au șansa de a egala, însă mijlocașul la deschidere, Luka Matkava ratează transformarea penalității. Lupii continuă jocul bun și atacă, Manumua Tevita își trimite un balon de urmărire însă nu ajunge la el. Tot aceștia au inițiativa, însă atac după atac se oprește în apărarea bună a georgienilor. În minutul 14, Alexandru Bucur este oprit neregulamentar, arbitrul dictând o lovitură de pedeapsă pentru Lupi, transformată de Mihai Mureșan, care dublează scorul, 6-0, în minutul 15.

Două minute mai târziu, Black Lion, reduc din diferență, Demur Tapladze găsind o breșă în apărarea noastră și după ce a scăpat de trei placaje, a marcat un eseu, netransformat,6-5.

În minutul 22, Black Lion au o tușă la 5 metri de terenul nostru de țintă, Lupii se apără bine. O nouă acțiune de atac a georgienilor se concretizează însă în puncte, un eseu marcat de Sandro Koiava, care-și aduce echipa în avantaj, 10-6. Încercarea este transformată de Matkava, 12-6.

Lupii preiau din nou conducerea, după un eseu spectaculos a lui De-an Ackermann. Fundașul Lupilor reușește o intercepție și după o cursă de 70 de metri, evită trei placaje și culcă balonul în terenul de țintă, Mureșan transformând pentru 13-12. Doar un minut a durat avantajul pentru că după un mol de margine, bine rulat, căpitanul Leilor, Shalva Mamukashvili se desprinde și reușește un nou eseu, transformat de Matkava, 19-13.

Lupii termină prima repriză în atac, însă nu reușesc să bată apărarea georgiană. Prima parte a întâlnirii se încheie cu alte trei puncte puse pe tabelă de Mureșand, dintr-o lovitură de pedeapsă, 19-16.

Georgienii încep în forță partea secundă, cu un eseu la colț marcat de Akaki Tabutsadze, 24-16. Echilibrul jocului se rupe în minutul 51 când Hinckley Vaovasa vede cartonașul galben, la câteva secunde după eliminare, pe fondul numeroaselor greșeli făcute de apărarea noastră, arbitrul irlandez Andrew Cole, dictând eseu de penalizare, 31-16. Vasile Balan vede și el cartonașul galben pentru greșeli tehnice repetate, astfel că Lupii sunt nevoiți ca timp de 8 minute să joace în 13 jucători. Gazdele profită de acest lucru și marchează un nou eseu prin Luka Ivanishvili care primește o pasă frumoasă, trimisă peste umăr și marchează, 36-16.

Ultimele 10 minute ale partidei aduc un eseu de fiecare parte, Tornike Kakhoidze reușeste o cursă spectaculoasă, trecând prin toată apărarea Lupilor, iar Giorgi Babunashvili transformă pentru 43-16. Tabela este închisă de De-an Ackermann, autorul unei noi intercepții și al unei noi curse spectaculoase, de 70 de metri, încercarea acestuia stablind scorul final, 43-21.

În următorul meci, pe 15 octombrie, Lupii vor întâlni în deplasare, pe RC Batumi.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile