Lupii Bucuresti inaintea ultimei dispute din Amlin Challenge Cup editia 2013-2014.

Lupii Bucuresti vs Newcastle Falcons.
Lupii Bucuresti vs Newcastle Falcons.

Lupii Bucuresti vor sustine ultima partida contand pentru Amlin Challenge Cup editia 2013-2014 cu o deplasare pe Kingston Park Stadium acolo unde joi vor intalni echipa engleza Newcastle Falcons.

Pana in acest moment Lupii au reusit din punct de vedere al punctelor acumulate sa egaleze cele mai bune performante din sezoanele 2007-08 respectiv 2011-12 in care au adunat 10 puncte, acestea venind dupa doua succese si doua infrangeri care ne-au permis sa obtinem bonusul defensiv.

Dincolo de punctele din clasament insa, editia curenta demonstreaza ca prin crearea acestei francize romanesti din Amlin Challenge Cup, care si-a facut debutul in editia 2004-05, principalul obiectiv urmarit a fost atins, multi dintre lupi devenind jucatori de baza in echipa nationala.

Privind la rece rezultatele inregistrate, in spatele lor se ascunde insa jocul unei echipe care practic din cele trei infrangeri doua le-a suferit in finalul jocului, cu Newcastle si Brive pe teren propriu, pentru ca in deplasarea din Franta, Lupii gratie unui joc bun pe inaintare sa domine si sa conduca la pauza cu 9-3.

Cu doua victorii la activ doar un rezultat de egalitate ii mai desparte pe Lupi de egalarea celui mai bun sezon, 2007-08 atunci cand sub titulatura Selectionata Bucurestiului am obtinut doua victorii si o remiza, dar si o infrangere cu bonus defensiv ar face ca baietii nostri sa acumuleze cele mai multe puncte obtinute vreodata dintr-o participare in Amlin Challenge Cup.

Lupii vor merge in Anglia avand un moral bun dupa succesul de sambata din Italia cand au invins pe Calvisano si vor intalni o echipa Newcastle Falcons care la Bucuresti s-a impus greu cu o lovitura de pedeapsa reusita de Caterik cand mai erau de disputat patru minute din cele 80 regulamentare.

Newcastle Falcons are nevoie de victorie in partida cu Lupii Bucuresti dar fiind la mana italienilor de la Calvisano, doar o victorie a acestora la Brive deschizand englezilor drumul spre faza sferturilor de finala.

The Falcons nu traverseaza o perioada fasta, sambata trecuta ei cedand pe propriul teren in disputa cu Brive si acesta poate si pentru ca echipa antrenata de Dean Richards este cu gandul mai mult la evolutiile din AVIVA Premiership.

In primul esalon valoric, Newcastle Falcons, acolo unde a revenit in acest sezon, are o situatie grea aflandu-se pe locul 11, penultima treapta a clasamentului, cu doar trei victorii obtinute in 12 partide si cu un total de sase eseuri marcate.

Newcastle are la activ sase infrangeri consecutive in AVIVA Premiership, utima data bucuria succesului cunoscand-o pe 27 octombrie 2013 cand au dispus de o alta grupare aflata in lupta pentru evitarea retrogradarii, London Irish.

Referitor la participarea din acest sezon al Amlin Challenge Cup, Newcastle a adunat trei victorii si doua infrangeri, a marcat 12 eseuri adunand un total de 15 puncte din care un punct bonus ofensiv si doua puncte bonus defensiv.

Cele mai multe puncte pentru Newcastle le-a marcat uvertura Rory Clegg, 22 la numar, pentru ca cel mai eficient jucator din punct de vedere al eseurilor marcate sa fie aripa Zach Kibrige cel care contabilizeaza un numar de trei finalizari in terenul de tinta advers.

Partida Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti se va disputa joi, 16 ianuarie cu incepere de la ora 21:30 si va fi condusa la centru de arbitrul scotian Neil Paterson.

Statistica celor doua echipe in acest sezon de Amlin Challenge Cup arata astfel:

Newcastle Falcons-Loc 2 – 15p

Rezultate inregistrate:
Lupii-Newcastle 12-13
Brive-Newcastle 23-16
Newcatle-Calvisano 37-15
Calvisano-Newcastle 10-25
Newcastle-Brive 7-9

Marcatori:
Rory Clegg-22p (e,4tr,3lp)
Zach Kibirge-15p (3e)
Phil Godman-11p (3lp,tr)
Noah Cato-10 (2e)
Joel Hodgson-7p (lp,2tr)
Adam Powell-5p (e)
Scott Lawson-5p (e)
Ryan Shortland-5p (e)
Chris York-5p (e)
Tom Catterick-3p (lp)
A beneficiat de doua eseuri de penalizare

Lupii Bucuresti-Locul 3 – 10p (2pb)

Rezultate inregistrate:
Lupii Bucuresti- Newcastle 12-13
Lupii Bucuresti-Calvisano 37-15
Lupii Bucuresti-Brive 13-18
Brive-Lupii Bucuresti 20-9
Calvisano-Lupii Bucuresti 11-23

Marcatori:
Florin Vlaicu-57p (1e,14lp,5tr)
Vali Calafeteanu-12p (4lp)
Vali Popirlan-10p (2e)
Paula Kinikinilau-5p (e)
Johan Van Heerden-5p (e)
Viorel Lucaci-5p (e)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile