Lupii Bucuresti si Calvisano inaintea celei de-a patra confruntari directe

Lupii Bucuresti vs Calvisano.
Lupii Bucuresti vs Calvisano.

Sambata, Lupii Bucuresti vor deschide practic sezonul 2014 pentru rugby-ul romanesc urmand a intalni in Italia pe Calvisano in cea de-a patra etapa contand pentru Amlin Challenge Cup.

Aceasta intalnire, precum si cea din urmatoarea runda, cand Lupii se vor deplasa in Anglia pentru returul cu Newcastle Falcons, vor fi doua ocazii ideale pentru Lynn Howells de a vedea la lucru posibilii jucatori care vor face parte din lotul Stejarilor care pe 1 februarie vor debuta in Cupa Europeana a Natiunilor.

In actuala editie a Amlin Challenge Cup, Lupii Bucuresti au disputat patru partide din care a rezultat o victorie si doua infrangeri la diferente care au permis obtinerea punctului bonus defensiv.

Baietii nostri au marcat un total de 71 de puncte rezultate din patru incercari, 15 lovituri de pedeapsa si trei transformari, Vali Popirlan fiind cel mai eficient jucator al nostru la realizarile in terenul de tinta advers cu doua eseuri marcate in timp ce Florin Vlaicu a contabilizat un numar de 44 de puncte fiind marcatorul a unui eseu, 11 lovituri de pedeapsa si trei transformari.

In cele patru partide de pana acum a fost rulat un numar de 33 de jucatori dintre care patru au fost titulari in toate disputele si anume: Stephen Hihetah, Johan Van Heerden, Viorel Lucaci si Vali Popirlan.

Luand in calcul partidele in care jucatorii au fost prezenti pe teren fie ca titulari fie ca rezerve cea mai mare stabilitate au avut-o postul de fundas, Catalin Fercu fiind de trei ori titular, perechea de centri Florin Vlaicu-Csaba Gal care a dat randament si in partidele test ale toamnei, ca si cele doua aripi Stephen Hihetah respectiv Ionut Dumitru, dar mai ales tandemul din linia a doua Vali Popirlan-Johan Van Herdeen cei doi fiind titulari in toate partidele disputate.

La capitolul disciplina Lupii nu stau rau, baietii nostri fiind sanctionati cu doar trei eliminari temporare a cate zece minute pentru cartonase galbene, cei avertizati fiind Stephen Hihetah, Viorel Lucaci si Florin Sasu.

Un aspect interesant il reprezinta faptul ca in partidele cu Newcastle de la Bucuresti si in cea cu Brive disputata in Franta, Lupii au cedat dupa ce in pauza se aflau in avantaj, infrangerea in fata francezilor de pe Stadionul National Arcul de Triumf venind tot dupa ce baietii nostril reusisera sa intoarca rezultatul.

Si pentru ca urmatorul adversar va fi Calvisano, desi victoria din partida tur a fost la o diferenta consistenta, Lupii au ratat de putin bonusul ofensiv italienii jucand curajos pana in minutul 38 cand a venit primul eseu marcat de Vlaicu la scorul de 12-12.

In ceea ce-i priveste pe adversarii nostri de sambata, acestia ocupa in acest moment ultima pozitie a clasamentului avand doar doua puncte acumulate gratie unui rezultat de egalitate in partida de pe propriul teren cu Brive, atunci Calvisano fiind aproape de un mare succes, francezii reusind sa egaleze cu patru minute inainte de finalul disputei.

Calvisano are ca punct forte stabilitatea din cadrul echipei opt jucatori fiind titulari in toate cele patru partide disputate, Ben De Jager, Pablo Canavosio, Andy Vilk, Michele Visentin, Kelly Haimona, Andrea Lovotti, Agustin Cavalieri si Braam Steyn fiind prezenti fara exceptie in primul XV al galben-negrilor.

Lider in privinta punctelor marcate este mijlocasul la deschidere neozeelandez Kelly Haimona care a contabilizat 35 de puncte din 9 lovituri de pedeapsa si patru transformari, cel mai eficient marcator de eseuri fiind aripa Michele Visentin cu doua reusite dintr-un total de cinci trecute in dreptul echipei sale.

Calvisano a capotat in ceea ce priveste disciplina italienii fiind sanctionati cu opt cartonase galbene din care sase au fost primite intr-o singura partida cea disputata in deplasare la Newcastle Falcons.

Pana in prezent Lupii Bucuresti si Calvisano s-au intalnit de trei ori, doua succese fiind reusite de baietii nostri, una de italieni, rezultatele inregistrate fiind:
AMLIN Challenge Cup-2012-2013: Lupii Bucuresti-Calvisano 42-27
AMLIN Challenge Cup-2012-2013: Calvisano-Lupii Bucuresti 34-20
AMLIN Challenge Cup 2013-2014: Lupii Bucuresti-Calvisano 37-15.

In actualul sezon situatia celor doua echipe arata astfel:
Lupii Bucuresti-Locul 3: 4-1-0-3-71:66-6p (2pb)

Marcatori:
Florin Vlaicu-44p (1e,11lp,3tr)
Vali Calafeteanu-12p (4lp)
Vali Popirlan-10p (2e)
Paula Kinikinilau-5p (e)

Rezultate inregistrate:
Lupii Bucuresti- Newcastle 12-13
Lupii Bucuresti-Calvisano 37-15
Lupii Bucuresti-Brive 13-18
Brive-Lupii Bucuresti 20-9

Calvisano Rugby-Locul 4: 4-0-1-3-60:119-2p (0pb)

Marcatori:
Kelly Haimona-35p (9lp,4tr)
Michele Visentin-10p (2e)
Ben De Jager-5p (e)
Braam Steyn-5p (e)
Kele Hehea-5p (e)

Rezultate inregistrate:
Calvisano-Brive 20-20
Lupii Bucuresti-Calvisano 37-15
Newcastle-Calvisano 37-15
Calvisano-Newcastle 10-25

Partida Calvisano-Lupii Bucuresti se va disputa sambata 11 ianuarie cu incepere de la ora 15:30 si va avea loc pe stadionul Peroni urmand a fi condusa de o brigade de arbitri din Anglia care-l va avea la centru pe Matthew Carley.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile