Lupii, învinși la Batumi în Super Cup

Selecționata Romanian Wolves a pierdut astăzi, în a patra etapă a Rugby Europe Super Cup, fiind învinsă la Batumi, de echipa gazdă, cu 23-3 (12-0).

Meciul, extrem de fizic, a început cu Batumi în atac, în primele cinci minute jocul desfășurându-se în 22-ul nostru. Lupii s-au apărat foarte bine, închizând toate culoarele, păstrand tabela intactă. În minutul 13, Alin Conache are șansa să deschidă scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, însă balonul șutat de acesta nu a prins spațiul buturilor. Urmează minute de joc în care ambele echipe au șansa să marcheze primele puncte, însă de fiecare dată apărarea adversă este practic de netrecut. În minutul 18, după o repunere rapidă, Anzor Sichinava îl deschide foarte bine pe Beka Urjukashvili, care deși placat in extremis de Marius Simionescu, a reușit să culce balonul în terenul de țintă. Revazi Jintchvelashvili ratează transformarea, 5-0 pentru Batumi.

Lupii atacă, construiesc fază cu fază însă nu reușesc să concretizeze în puncte niciuna din acțiunile periculoase pe care le au în 22-ul georgian. Cei care pun însă din nou puncte pe tabelă sunt gazdele, talonerul Beka Mamrikishvili face o cursă spectaculoasă pentru a marca un eseu la colț, transformat, 12-0. Lupii termină prima repriză în atac, au mai multe tușe, însă nu reușesc să câștige teren cu molul de margine, apărarea gruzină stopând orice avansare a jucătorilor români.

Repriza a doua se reia de la scorul de 12-0 pentru Batumi, echipă care la debutul părții secunde mai pune trei puncte, prin lovitura de pedeapsă transformată de Jintchvelashvili, 15-0. În minutul 45, autorul celui de-al doilea eseu georgian Mamrikishvili este eliminat temporar, Lupii având timp de 10 minute superioritatea numerică pe teren. Urmează atac după atac în 22-ul gazdelor, însă apărarea foarte bună și presiunea continuă pe purtătorul de balon îi determină pe elevii lui Sosene Anesi să greșească în momentele în care sunt aproape de a marca. Totuși, primele puncte vin în minutul 51, când Conache transformă o lovitură de pedeapsă, 15-3. Românii continuă să pună presiune și în minutul 55 are loc una dintre cele mai frumoase faze, Kemal Altinok scapă singur, face o cursă frumoasă și îi pasează lui Marius Simionescu, venit la susținere, acesta din urmă fiind placat și scos în tușă, la doar o palmă de terenul de țintă.
În minutul 62, Batumi mărește ecartul printr-o nouă penalitate, transformată de același Jintchvelashvili, 18-3. Lupii forțează marcarea primului eseu însă atacurile lor nu au puterea să treacă de apărarea adversă. Cei care închid tabela sunt tot georgienii, Anzor Sichinava reușind o nouă încercare, 23-3, scor final.

Săptămâna viitoare, pe 23 octombrie, la ora 18:00, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Lupii întâlnesc pe Black Lion, campioana en-titre a competiției.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile