Managerul arbitrilor din EPCR, Donal Courtney va prezenta noile modificari ale Legilor Jocului, arbitrilor si antrenorilor romani

Managerul arbitrilor din EPCR, Donal Courtney va prezenta noile modificari ale Legilor Jocului, arbitrilor si antrenorilor romani.

Federatia Romana de Rugby organizeaza intre 18 si 21 februarie un stagiu pentru arbitri la Poiana Brasov, actiune prilejuita de venirea in Romania a lui Donal Courtney, managerul arbitrilor din EPCR (European Professional Club Rugby).

La acest stagiu vor participa 35 de arbitrii care vor oficia in acest sezon in SuperLiga CEC Bank, Cupa Regelui, Cupa Romaniei, Divizia Nationala de Seniori si Divizia A si campionatele de juniori. Alaturi de Donal Courtney de la EPCR, va mai participa in calitate de invitat si Valeriu Toma, presedintele Comisiei de Disciplina si Fair-Play.

Acestia sunt cei 35 de arbitri care vor participa la acest stagiu: Razvan Anorocioaei, Cristian Serban, Danut Frasineanu, Mihai Irimia, Victor Ionita, Virgil Ionita, Vlad Iordachescu, Bogdan Milita, Alexandru Nitulescu, Radu Petrescu, Cristian Teodor Rotaru, Gabriel Seitan, Andrei Vasiliu, Florin Vlaicu, Madalin Garbau, Alexandru Ionescu, Razvan Stefan – toti din Bucuresti, Florin Bonea – Magureni, Florin Ferezan, Calin Cojocnean – Cluj, Ovidiu Bursuc, Ionut Flutur – Suceava,Claudiu Clapon, Emanuel Gorodea – Iasi, Dragos Preda – Baia Mare, Eugeniu Procopi – R. Moldova, Ionut Bodea – Galati, Robert Diaconescu, Marius Grigore, Eduard Plotchi – Constanta, Viorel Bujoreanu – Mangalia, Sorinel Bucur – Barlad, Lucian Ravar, Radu Zaharescu si Cristian Raduta – Brasov.

“Sper ca aceasta intalnire sa ii ajute pe arbitrii consacrati interntionali sa progreseze, iar cei mai tineri dintre ei sa incerce sa faca “pasul” in elita internationala. Vizita lui Donal in Romania pentru a treia oara confirma faptul ca EPCR si implicit el, au incredere in arbitrii romani si de ce nu, pe viitor sa ne gandim la doua brigazi de arbitri romani in aceasta competitie. Insa toti trebuie sa fie constienti ca totul se face cu multa munca si pasiune. In ce priveste sezonul intern sper ca evoltiile arbitrilor sa fie in progres si se autodepaseasca fata de sezonul trecut”, a declarat George Bargaunas, presedintele Comisiei Centrale de Arbitri.

La acest stagiu sunt invitati si antrenorii echipelor care vor participa la Cupa Romaniei, prima competitie din sezonul 2016, din rugbyul romanesc, acestia urmand sa afle noile modificari ale Legilor Jocului. “Nu se poate face performanta in rugby de unul singur, arbitrii trebuie sa aiba sprijinul antrenorilor, toti trebuie sa inteleaga schimbarile si sa le puna in practica”, a continuat George Bargaunas.

Acestia sunt antrenorii care au fost invitati la acest stagiu: Soseni Anesi (Timisoara Saracens), Vasile Lucaci (Stiinta Baia Mare), Ovidiu Carcei (CSM Bucuresti), Danut Dumbrava (CSA Steaua), Bogdan Cantor (U Cluj), Stefan Demici (Dinamo), Ioan Iftode (Iasi), Cornel Suciu (Navodari), Viorel Secuianu (Galati), Ioan Harnagea (Birlad), Costica Mersoiu (Buzau) si Alexandru Achim si George Sava, din partea FRR.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile