Meci de fotbalo-rugby in Franta

Marseille si Toulon.
Marseille si Toulon.

Nu mai putin de 13.000 de spectatori s-au adunat in tribunele stadionului Mayol din Toulon pentru a sprijini o cauza nobila.

Impartasind acelasi scop, in teren au evoluat rugbystii de la RC Toulon si fotbalistii de la Olympique Marseille.

Meciul a fost unul inedit, un hibrid inventat special pentru aceasta ocazie, in care fiecare repriza a corespuns unuia dintre sporturile – mama ale celor de pe gazon.

S-a jucat intai fotbal, iar in cea de a doua jumatate rugby, echipele fiind mixte, alcatuite atat din sportivi ai balonului oval, cat si din cei ai balonului rotund.

Pana si arbitrajul a respectat aceeasi formula, judecatori fiind un fotbalist, faimosul Eric Cantona si o legenda a rugbyului francez,  fostul antrenor al nationalei, Marc Lievremont.

Fondurile stranse cu ocazia acestui eveniment sunt destinate asociatiei portarului Pascal Olmeta. Organizatia „Un zambet, o speranta pentru viata” isi propune alinarea suferintei copiilor bolnavi si a familiilor acestora.

Spre surprinderea tuturor, una dintre cele mai spectaculoase faze rugbystice ale meciului i-a apartinut lui Cantona, autor al unei lovituri cu balonul oval in transversala portii de fotbal.

foto: leparisiene.fr

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile