Medaliat cu bronz în DNS și argint la 7’s, Ovidiu Neagu: “Mi-am dorit foarte mult să joc la seniori, a fost un pas firesc”

RC Bârlad a cucerit pentru a doua oară consecutiv medaliile de bronz ale Diviziei Naționale de Seniori, cu o echipă în care s-au regăsit mulți juniori promovați de la echipa de U18 CSS Bârlad, campioană națională în sezonul trecut. Printre remarcații formației pregătite de Ioan Harnagea se află și Ovidiu Neagu (19 ani). Desemnat MVP-ul finalei mici, atât în meciul tur, cât și în retur, acesta și-a mai adăugat în palmares în acest sezon competițional atipic și medalia de argint la rugby 7’s, cucerită tot cu echipa de seniori a Bârladului. Mijlocașul la deschidere a vorbit despre trecerea la seniori, cum este să evolueze în aceeași echipă cu unul dintre frații săi, George Florin, și ce îl ține aproape de rugby.

Ce înseamnă pentru tine această medalie la seniori?
Este o mare bucurie, este o medalie importantă pentru că presiunea a fost foarte mare în această finală. Emoțiile au fost mari, toată lumea se aștepta de la noi să câștigăm, să ne apărăm medaliile cucerite sezonul trecut, iar adversarii noștri, CSM Galați, și-au întărit mult lotul în această pauză. Este a doua medalie cucerită cu Bârlad la seniori, după cea de la rugby 7. Mă bucur că am reușit să terminăm pe teren aceste meciuri și că la final, nu am avut accidentări în echipă, toată lumea a fost sănătoasă.

Cum a fost să joci cu fratele tău aceste meciuri?
Foarte bine. Tot timpul căutam să îi dau pasă de la uvertură ca să dea eseu, el jucând aripă. Te simți mai sigur pe tine, parcă ai pe cineva alături, mă încuraja tot timpul, se uita la mine, mi-a dat incredere, mi-a spus tot timpul că pot.

Ovidiu și George Neagu, frații din echipa Bârladului FOTO: Dragoș PĂȘCĂNEANU

Cum a fost revenirea în pregătire?
Greu. Ne pregăteam o lună, se prelungea starea de alertă, se închidea totul o săptămână, apoi iar ne chemau la antrenament. Adevărul este că nu te poți pregăti acasă doar cu flotări și alergare, nu ai cum să atingi o formă dacă nu ai continuitate în ceea ce faci. Pot spune că în ultimele 2, 3 săptămâni înaintea semifinalei și a finalei am făcut pregătire așa cum trebuie. Am fost toți la antrenament, am muncit foarte mult ca să putem să avem o șansă în campionat.

Cum simți în meci lipsa aceasta de continuitate în pregătire?
Prima repriză o joci bine, însă în a doua simți la un moment dat că nu mai ai aer, nu mai faci față la toate fazele.

Sezonul trecut ieșeai campion național la U18 cu CSS Bârlad. Ai făcut și pasul la seniori acum…
Mi-am dorit foarte mult să vad cum e la seniori, să joc la seniori, a fost un pas firesc pe care l-am făcut. Noi, juniorii, vedeam altfel meciurile la seniori și chiar așa este, contactele sunt mai tari, jocul e în viteză…

Două medalii la seniori în sezonul 2019-2020 cu RC Bârlad pentru Ovidiu Neagu FOTO: Primăria Bârlad

Dar cum faci față? Nu ai un fizic impresionant…
Cred că am avut și foarte mult curaj. Nu mi-e frică de contact, de a intra și a da placaje, însă știind că nu am șanse prea mare din punct de vede fizic în fața unor adversari  mai solizi, dau placajele în gleznă, pentru că știu că acolo nu ai cum să ratezi și nici nu te iei la trântă cu respectivul.

Ca transformer principal al echipei este o presiune în plus pentru tine?
Da, pentru că toți se așteaptă să nu faci nicio greșeală. Colegii cu experiență din echipă au așteptări mari și trebuie să fii acolo, în teren, să ajuți echipa, să dai totul. Mi-a fost greu la început, însă am încredere în mine, în calitățile mele. Mă antrenez  pentru transformări și trebuie să reușesc.

Ca junior, ai pierdut anul acesta și Campionat European de U20 la care ar fi trebuit să mergi, competiția internă la U19 7’s. Cum simți lipsa atâtor meciuri?
Este greu pentru că până la urmă noi ne pregătim să jucăm. Am ratat Europeanul, însă anul acesta este unul mai dificil, am înțeles toți acest lucru, trebuie să mergem mai departe.

Ai 19 ani, trecem printr-o perioadă care a marcat și marchează mult sportul. Ce te motivează să rămâi în sport?
Plăcerea de a juca rugby, Practic acest sport de la 7 ani, nu vreau să renunț acum. Nici financiar dacă este să vorbim, câștigul nu e mare, sunt puțini bani, dar repet la noi totul se face din pasiune

INFO
În familia Neagu, rugby-ul este sportul de bază: Robert joacă în SuperLiga CEC Bank la CSA Steaua, George și Ovidiu în Divizia Națională de Seniori la RC Bârlad, Iustin la echipa de U18 a CSS Bârlad.


Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile