Memorialul „Petre Cosmanescu” are loc pe stadionul Ghencea

Petre Cosmanescu.

Sambata, 8 decembrie, de la ora 10.00, stadionul Ghencea va gazdui memorialul „Petre Cosmanescu”. Vor participa echipele U10, U12 si U14 ale cluburilor Steaua si Flamingo.

‘Petre Cosmanescu este un nume de referinta in rugby-ul romanesc, un antrenor cu o mare capacitate de cunostiinte tehnico-tactice, un bun psiholog, cu multa prestanta, un om deosebit, recunoscut ca unul dintre cei mai buni antrenori romani de seniori, atat la echipa de club, cat si la cea nationala”, explica tehnicianul grupelor de copii de la Steaua, fostul international Corneliu Octavian, elev al lui Cosmanescu.

A fost jucator de rugby la Sportul Studentesc si la Steaua (CCA). Ca antrenor la echipa Steaua a obtinut 10 titluri de campion national intre anii 1961-1981, plus o Cupa a Romaniei in 1974.

Printre jucatorii pe care i-a indrumat pe calea performantei se numara: Radu Durbac, Mateescu Adrian, Marin Ionescu, Florica Morariu, Mircea Muntean, Corneliu Octavian, Achim Alexandru, Dumitru Teleasa, Postolache Nicolae, Cioarec Nicolae, etc.

A avut un palmares pe plan international, conducand echipa Romaniei intre anii 1961-1981 in 59 de jocuri, obtinand 45 de victorii si patru egaluri. A reusit cinci victorii cu Italia: 1962, 1970, 1971, 1977, 1981; trei victorii impotriva Frantei 1962, 1968, 1976; un egal cu Noua Zeelanda. A cucerit doua Cupe Europene FIRA in 1974 si 1976.

A fost socotit ca unul dintre cei mai buni antrenori ai Romaniei. Pentru activitatea sa remarcabila a fost distins cu medalia de maestru emerit al sportului si antrenor emerit.

De remarcat aportul adus de organizatorii comemorarii: Octavian Corneliu – maestru emerit al sportului, Petre Nemesi – conducator CSS 3 Steaua, Andrei si Serban Cosmanescu, fii antrenorului si Marin Mot, Florea Costica si Boldor Daniel – staff-ul echipei de seniori.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile