Mihai Macovei: Ne pregatim pentru a castiga partida

Conferinta de presa inaintea meciului Romania-Canada.
Conferinta de presa inaintea meciului Romania-Canada.

Dupa victoria cu Tonga, Stejarii se pregatesc pentru meciul contra Canadei. La conferinta de presa care a avut loc astazi, 13 noiembrie, la sediul Federatiei Romane de Rugby, au participat presedintele FRR, Alin Petrache, impreuna cu antrenorii si capitanii celor doua echipe oponente.

Pentru Alin Petrache victoria cu Tonga nu a fost o surpriza, ci confirmarea faptului ca suntem pe drumul drept catre principalul obiectiv, calificarea la Cupa Mondiala. „Sa nu ne asteptam la o victorie usoara cu reprezentanta Canadei. Insa incepem sa aratam o noua fata a rugbyului romanesc – jucatori cu mai multa incredere in ei insisi, care gestioneaza jocul mai bine, care se adapteaza si aduc astfel victoria. Acelasi lucru vreau sa il demonstram si la meciurile de calificare de anul viitor.”

Un ingredient important al victoriei anterioare au fost suporterii, dupa cum a marturisit capitanul nostru, Mihai Macovei, care a tinut sa le multumeasca pentru sustinere. Tot el a declarat ca „echipa Canadei are un pachet de inaintare masiv, bine organizat, insa noi ne pregatim pentru a face un joc cat mai bun, pentru a castiga partida.”

Meciul de sambata este vazut ca o oportunitate de catre antrenorii ambelor echipe. Lynn Howells, cel care-i pregateste pe Stejari, a precizat ca „este important sa joci cu echipe mai bine clasate decat tine. Astfel de confruntari te ajuta sa progresezi. Canada joaca bine in mod constant, intr-un stil aparte, ceea ce ne va stimula sa dam tot ce e mai bun.”

Antrenorul canadian a confirmat si el importanta meciurilor test. „Intr-adevar, trebuie sa joci cu echipe mai bune ca sa te poti dezvolta. Insa echipele de la inceputul celui de al doilea esalon sunt destul de apropiate ca valoare, pe noi ne despart cateva locuri de Romania, prin urmare orice partida este utila. Noi jucam cel putin o data pe an si cu o echipa a esalonului intai si credem ca unele echipe din Tier 2 se apropie mult ca valoare de cele din prima linie.”

Victoria din meciul cu Tonga a facut impresie asupra jucatorilor canadieni, dupa cum a explicat si capitanul lor, Tyler Ardron: „meciul cu Romania este o provocare. Aveti un pachet de inaintare puternic, pentru care trebuie sa ne pregatim. Am studiat meciul impotriva echipei din Tonga pentru a putea face asta cat mai bine.”

Rezultatul meciului de sambata trecuta, desi „senzational” asa cum a fost calificat de antrenorul Canadei, Kieran Crowley, ramane o victorie istorica, insa este deja parte a trecutului. Asa cum spunea si Mihai Macovei, „este timpul sa ne concentram pe prezent, pe Canada. Tonga a fost o echipa buna individual, insa Canada este una sudata, care joaca sistematizat.”

Partida test Romania – Canada se va desfasura pe Stadionul National Arcul de Triumf, sambata, 16 noiembrie, incepand cu orele 19:00. Confruntarea poate fi urmarita in direct pe TVR 2 si pe rugbytv.ro.

Biletele pentru acest meci sunt disponibile in retelele Myticket.ro si Bilete.ro, cat si la magazinul Federatiei Romane de Rugby din Bd-ul Marasti nr. 18-20.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile