Mike Tolkin: Romania este o tara cu traditie in rugby

Mike Tolkin.

Cu doar doua zile ramase pana la marea intalnire dintre Romania si Statele Unite ale Americii, capitanii si antrenorii celor doua selectionate au stat pentru prima oara fata in fata in cadrul conferintei de presa organizate astazi.

Mike Tolkin, antrenorul SUA, se arata incantat de vizita la Bucuresti: „Suntem nerabdatori sa incheiem turneul european aici. Pana acum ne-am descurcat bine, dar va fi o mare provocare sa jucam impotriva Romaniei.”

„Romania are o traditie in rugby si suntem constienti ca vom infrunta o echipa care pune accent pe forta.”

Si Hari Dumitras, antrenorul echipei nationale, asteapta cu nerabdare intalnirea de sambata: „O sa asistam la un meci spectaculos, suntem onorati sa ne confruntam pe teren cu prietenii nostri, pana la urma rugby-ul nu este decat un pretext pentru a crea noi prietenii.”

„Este un meci foarte greu, un meci dificil pentru noi, dar este o oportunitate de a castiga experienta. Cred ca meciul a venit intr-un moment foarte bun pentru a vedea toti jucatorii la lucru,” a incheiat selectionerul roman.

Mihai Macovei, capitanul Stejarilor, este multumit de forma fizica a echipei sale: „Pentru noi este ultimul meci din acest an. Am avut doua saptamani bune de antrenament dupa meciul cu Japonia si speram sa facem o partida buna cu America si sa avem prima victorie din meciurile test.”

Todd Clever, capitanul SUA, a declarat: „Echipele noastre nu se intalnesc foarte des in teren, iar meciul de sambata este o oportunitate de care trebuie sa profitam. Ultima oara cand am jucat impotriva Romaniei a fost in 2005, in Japonia si cred ca este un lucru extraordinar ca ne reintalnim.”

Americanii au avut ieri zi libera si au profitat de ea pentru ne descoperi tara. O parte dintre ei au vizitat Bucurestiul, iar o parte au mers la castelul Bran.

Romania vs. Statele Unite ale Americii
Stadionul National Arcul de Triumf, 24.11.2012, ora 16.00 – in direct pe TVR 1 si TVR HD

Arbitri: Leighton Hodges (Tara Galilor), Andrew McMenemy (Scotia), Ian Davies (Tara Galilor).

Romania: 1. Petru Tamba, 2. Otar Turashvili, 3. Mihaita Lazar, 4. Cosmin Ratiu, 5. Alin Coste, 6. Vasile Rus, 7. Mihai Macovei (C), 8. Ovidiu Tonita, 9. Florin Surugiu, 10. Andrei Filip, 11. Ionut Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Ionel Cazan, 14. Madalin Lemnaru, 15. Catalin Fercu.
Rezerve: 16. Andrei Radoi, 17. Horatiu Pungea, 18. Vlad Badalicescu, 19. Alexandru Manta, 20. Viorel Lucaci, 21. Grigoras Diaconescu, 22. Ionut Florea, 23. Constantin Gheara.

SUA: 1. Shawn Pittman, 2. Chris Biller, 3. Eric Fry, 4. Scott Lavalla, 5. Louis Stanfill, 6. John Quill, 7. Peter Dahl, 8. Todd Clever (C), 9. Mike Petri, 10. Toby L’Estrange, 11. Luke Hume, 12. Andrew Suniula, 13. Paul Emerick, 14. Takudzwa Ngwenya, 15. Chris Wyles.
Rezerve: 16. Derek Asbun, 17. Nick Wallace, 18. Zachary Fenoglio, 19. Graham Harriman, 20. Inaki Basauri, 21. Robbie Shaw, 22. Roland Suniula, 23. Zachary Pangelinan.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile