Mini-rugby cu maxi pasiune la malul-marii

Sfarsitul de saptamana a adus impreuna la malul marii peste 300 de mici giganti iubitori de rugby. Astfel, in perioada 5-7 iulie la Constanta s-a desfasurat etapa a doua a circuitului national de mini-rugby pentru categoriile U10, U12 si U14.

La U10 s-au confruntat Dinamo Bucuresti, CSS Barlad, Aurora Baicoi, CS Tomitanii, CSO Pantelimon si cele doua echipe de soimi, Soimii Bucuresti 1 si Soimii Bucuresti 2.

Dupa prima zi de partide clasamentul grupelor ii indica fruntasi pe barladeni in grupa A si pe reprezentantii Pantelimonului in grupa B. Duminica a fost ziua confruntarilor finale. Pentru locurile 5-6 s-au infruntat in teren Dinamo si Soimii 2, cei din urma fiind in acest caz cei dintai. Soimii 2 a ocupat locul 5 in clasamentul final, cu 5-0.

In paralel cu aceasta partida s-au intalnit in teren pentru un loc trei pe podium, Aurora Baicoi si Tomitanii Constanta. Reprezentantii gazdelor au ocupat locul patru, nereusind sa marcheze in acest meci,  echipa Baicoiului fiind victorioasa in semifinala cu 15 puncte pe tabela.

Finala s-a disputat intre CSS Barlad si CSO Pantelimon si s-a incheiat cu victoria categorica a Pantelimonului, scor 10 -0.

Aceste intalniri au definitivat urmatorul clasament final al categoriei U10:

1. CSO Pantelimon

2. CSS Barlad

3. Aurora Baicoi

4. Tomitanii Constanta

5. Soimii Bucuresti

6. Dinamo

La U12 partidele au avut drept protagoniste echipele CSO Ovidiu Constanta, CSS Barlad, Aurora Baicoi, CS Tomitanii Constanta, CSO Pantelimon, CSM Suceava, Valahii Tartasesti si Mihail Kogalniceanu.

Dupa prima zi de joc, in grupa A clasamentul ii avea in frunte pe barladeni, urmati de Aurora Baicoi, locurile trei si patru fiind ocupate de CSO Pantelimon si CSO Ovidiu.

Intalnirile de sambata au hotarat ca grupa B de la U12 sa fie dominata de Mihail Kogalniceanu, locul doi fiind ocupat de suceveni. Valahii s-au situat pe a treia pozitie, iar Tomitanii pe ultima in acelasi clasament.

Duminica finalelor i-a adus in teren pe reprezentantii CSO Ovidiu impotriva Tomitanilor pentru locurile 7 si 8, partida incheiata in favoarea primilor, cu 15 -0. Pentru pozitiile 5 si 6 s-au luptat in teren Pantelimonul si Valahii, scor final 5-0.

Semifinala a fost disputata de Aurora Baicoi impreuna cu echipa suceveana. Ca urmare a acestui meci, locul trei pe podium a revenit Aurorei Baicoi, care a reusit sa marcheze 5 puncte, tabela ramanand goala in dreptul echipei din Moldova.

Batalia cea mare a fost intre CSS Barlad si Mihail Kogalniceanu, meciul finalizandu-se cu victoria echipei Mihail Kogalniceanu, scor 5-0 la ultimul fluier al arbitrului.

Clasamentul acestei etape secunde la categoria U12 a fost urmatorul:

1. CSC Mihail Kogalniceanu

2. CSS Barlad

3. Aurora Baicoi

4. CSM Suceava

5. CSO Pantelimon

6. Valahii Tartasesti

7. CSO Ovidiu Constanta

8. CS Tomitanii Constanta

„Veteranii” celei de a doua etape a circuitului de mini-rugby, reprezentantii categoriei U14, au fost: CSO Pantelimon, CSS Barlad, Warriors Timisoara, CS Tomitanii Constanta, CSO Ovidiu si CS Soimii Campia Turzii.

Clasamentul primei zile de competitii a hotarat ca pe locul intai al grupei A sa se situeze CSO Pantelimon, urmat de echipa timisoareana si cu un loc trei apartinand lui CSO Ovidiu. Grupa B i-a avut in frunte pe Tomitanii, locul doi revenindu-le celor de la Campia Turzii, treiul fiind al Barladului.

Duminica a fost decisiva pentru micutii rugbysti. La noua dimineata Barladul a iesit invingator din partida cu CSO Ovidiu, cu 35 de puncte, adversarii nereusind sa marcheze. Prin aceasta victorie barladenii si-au asigurat locul 5 in competitie.

Finala mica dintre reprezentantii Timisoarei si jucatorii din Campia Turzii a fost una disputata, scorul de 5-10 asezandu-i pe podium pe locul al treilea pe rugbystii din Campia Turzii.

Primul loc a fost disputat de echipele CSO Pantelimon si Tomitanii Constanta, partida incheiata cu 19-0 hotarand drept fruntasi in clasament pe cei de la Pantelimon.

Locurile finale au fost ocupate in urmatoarea ordine:

1. CSO Pantelimon

2. CS Tomitanii Constanta

3. CS Soimii Campia Turzii

4. Warriors Timisoara

5. CSS Barlad

6. CSO Ovidiu Constanta

Competitia a fost ocazia ideala pentru a testa nu doar talentul viitorilor mari jucatori si al antrenorilor lor mai tineri sau mai experimentati, ci si calitatile unor arbitri in drumul lor spre perfectionare. Atmosfera a fost una dominata de fair-play, cu galerii de parinti in tribune si cu organizatori atenti la detalii, rezultand doar jocuri pasionate si  fara incidente. Aceasta etapa a circuitul de mini rugby s-a bucurat de acoperire mediatica locala si de prezenta unor personalitati ale rugbyului romanesc.

foto: metisson.net

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile