Modificari ale ROAR, aprobate de Biroul Federal

La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.
Federatia Romana de Rugby.
Federatia Romana de Rugby.

In urma ultimei decizii a Biroului Federal, in scopul eliminarii unor ambiguitati precum si pentru sincronizarea prevederilor ROAR cu Legile Jocului IRB 2013, s-au modificat urmatoarele:

Articolul 16 – Numarul Jucatorilor:
1. Echipele din Campionatele SuperLiga, DNS si DA pot sa inscrie in raportul de arbitraj un numar de 23 de jucatori, intre care 15 titulari si 8 rezerve, cu conditia ca intre cei 23 de jucatori sa figureze, in mod obligatoriu, cel putin sase jucatori experimentati si antrenati corespunzator sa joace in linia I (2 x stalp stanga, 2 x tragator si 2 x stalp dreapta).
2. Jocurile oficiale nu pot incepe daca fiecare dintre cele doua echipe care urmeaza sa dispute jocul nu prezinta cel putin 18 jucatori la seniori (22 la SuperLiga) si cel putin 22 jucatori la U16, U17, U18 si U19, cu carnete de legitimare si drept de joc pentru echipele respective.

Articolul 17 – Inlocuirea Jucatorului:
1. O echipa poate substitui pana la doi jucatori din linia I (sau, atunci cand Federatia aplica articolul 3.14 din Legile Jocului – inscrierea pe raportul de arbitraj a 23 de jucatori, pana la trei jucatori din linia I) si pana la cinci alti jucatori.

Articolul 21 – Echipamentul de Joc
1. Tricourile jucatorilor vor avea pe spate un numar de culoare distincta, cu dimensiunile minime prevazute in anexa 3. Jucatorii titulari vor purta numere de la 1 la 15, dupa cum urmeaza: 1 = stalp stanga; 2 = tragator; 3 = stalp dreapta; 4 = linia a II-a stanga; 5 = linia a II-a dreapta; 6 = flanker stanga; 7 = flanker dreapta; 8 = inchizator; 9 = mijlocaa la gramada; 10 = mijlocas la deschidere; 12 si 13 = centri; 11 si 14 = aripi; 15 = fundas. Rezervele vor purta numere de la 16 la 23, cu obligatia ca, in cazul in care intre rezerve au fost nominalizati jucatori experimentati si antrenati corespunzator pentru a juca in linia I, acestia sa poarte tricourile cu numere in ordine crescatoare, pornind de la nr 16 (16, 17, 18 etc).
Pentru Art. 21 – Echipamentul de joc – exista mentiunea ca va intra in vigoare odata cu inceperea sezonului competitional, editia 2014.

De asemenea, cele mai noi modificari dictate de IRB in privinta terenului sunt:

Modificari ROAR.
Modificari ROAR.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

RugbyTV

Nu a fost furnizat un URL valid.

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile