Moldova a luat o optiune importanta pentru calificarea in elita Cupei Europene a Natiunilor

Moldova.
Moldova.

La Chisinau, in derby-ul Cupei Europene a Natiunilor, divizia 1B, Moldova a intalnit liderul Germania avand neaparata nevoie de victorie pentru a putea spera la ocuparea primei pozitii in clasamentul final al competitiei.

Prima repriza a fost una disputata sub semnul echilibrului, Haiducii iesind in evidenta mai ales datorita jocului pe inaintare la care au fost superiori, primul eseu venind dupa un efort colectiv finalizat de Titica, Felston insa ratand transformarea.

Germania a revenit cu un eseu a lui Parkinson, aceeasi uvertura a germanilor reusind si transformarea pentru ca rezultatul sa fie favorabil oaspetilor 7-5.

La pauza Moldova a intrat totusi in avantaj, Felston reusind sa transforme in puncte doua penalitati una chiar de la aproximativ 40 de metri, scorul de pe tabela de marcaj dupa 40 de minute fiind 11-7.

Imediat dupa reluarea jocului, Germania a redus din diferenta, Parkinson concretizand o penalitate, dar excelentul Prepelita a luat imediat o actiune pe cont propriu, finalizarea apartinandu-i flankerului Castravet.

Moldova a continuat sa domine cu inaintarea si mai intai Prepelita, iar apoi Orghianu au marcat alte doua incercari, asigurand si bonusul ofensiv in contul Haiducilor.

Pe final oaspetii au reusit o incercare prin Szcesny dar Moldova s-a impus cu rezultatul de 30-15, victoria cu bonus ofensiv mentinandu-i pe Haiduci la patru puncte in spatele Germaniei care continua sa fie lidera clasamentului, avand si un joc mai mult disputat.

Condusi de pe banca tehnica de Mircea Paraschiv si Sergiu Motoc moldovenii au evoluat in componenta: 15.Mihai Golubenco, 14.Stefan Leca, 13.Adrian Baltag, 12.Octavian Manoli, 11.Alexandru Bulgac, 10.Creig Felston, 9.Nicolae Chirila, 8.Oleg Prepelita, 7.Sergiu Castravet, 6.Maxim Gargalic, 5.Andrei Romanov, 4.Veaceslav Titica, 3.Vadim Cobilas, 2.Dumitru Vasilachi, 1.Maxim Cobilas. Rezerve: 16.Igor Orghianu, 17.Ruslan Dorogan, 18.Victor Leon, 19.Andrei Mahu, 20.Nicolae Carbugan, 21.Dorin Petrachi, 22.Andrei Cebotari, 23.Ion Cafcaliuc.

In aceeasi divizie 1B a Cupei Europene a Natiunilor, Ucraina a castigat in Cehia cu rezultatul de 17-10, in acest moment clasamentul aratand astfel:
1.Germania-29p (8 jocuri)
2.Moldova-25p (7 jocuri)
3.Polonia-21p
4.Ucraina-19p
5.Suedia-14p
6.Cehia-6p

Urmatoarele partide vor avea loc pe 5 aprilie anul viitor atunci cand sunt programate disputele:
Polonia-Moldova
Germania-Cehia

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile