Munster a suferit cea de-a doua infrangere stagionala

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

Disputata pe 1 ianuarie, partida dintre Cardiff Blues si Newport a fost prima din anul 2014, iar Harries, jucatorul dragonilor, marcatorul singurei incercari, a reusit primul eseu in noul an.

Gratie acelui eseu transformat de Tovey si a altor doua penalitati semnate de acelasi jucator, Newport a condus in debutul reprizei secunde cu 13-9, insa pana la final gazdele, Cardiff Blues, s-au remarcat la tentativele de tinta, Patchell cu una, Halfpenny cu cinci reusite si un dropgol  marcat de G.Davies aducand acestora victoria cu rezultatul de 21-13.

In derbyul rundei Ulster a dispus de Munster cu rezultatul de 29-19, administrand liderului din Liga Celtica cea de-a doua infrangere din acest sezon, in ciuda insuccesului armata rosie continuand sa fie lidera clasamentului.

Payne si Cave au marcat cate un eseu pentru nord-irlandezi, Pienaar doua transformari si cinci penalitati, in timp ce Munster a replicat cu trei eseuri semnate de Dineen, Kilcoyne si Coughlan, doua dintre reusite fiind transformate de Keatley.

Scarlets, fara romanul Horatiu Pungea, a cedat in deplasarea de la Ospreys, derbyul galez terminandu-se cu victoria egretelor, rezultat 17-12.

Daca pentru Scarlets Priestland a marcat din patru lovituri de pedeapsa, Beck si Natoga au semnat cate un eseu pentru Ospreys, ambele transformate de Biggar cel care a punctat si dintr-o penalitate.

Zebre au obtinut cea de-a doua victorie in Liga Celtica, reusind sa se impuna in fata conationalilor de la Treviso cu rezultatul de 14-12, alb-negrii urcand astfel de pe ultima treapta a clasamentului.

Palzzani a marcat un eseu pentru invingatori, Orquera trei lovituri de pedeapsa, replica lui Treviso constand in patru penalitati concretizate de Berquist.

Victoria lui Zebre i-a trimis pe cei de la Connacht pe ultima pozitie a clasamentului, acestia cedand pe propriul teren disputa in fata lui Leinster cu rezultatul de 16-8.

Partida a fost echilibrata pentru ca in minutul 73 scorul era de doar 9-8 in favoarea lui Leinster, Gopperth marcand din doua penalitati, Madigan din una, in timp ce pentru Connacht, Carr reusise un eseu, iar Carthy o penalitate. Pe final insa a venit eseul desprinderii, marcatorul fiind D’Arcy.

Partida dintre Glasgow si Edinburgh a fost amanita din cauza suprafetei de teren inghetate.

 Clasament:

1.Munster-43p

2.Leinster-40p

3.Ospreys-39p

4.Ulster-37p

5.Glasgow-33p

6.Newport-24p

7.Scarlets-23p

8.Edinburgh-22p

9.Cardiff Blues-22p

10.Treviso-19p

11.Zebre-14p

12.Connacht-12p

Etapa urmatoare se va disputa intre 7 si 9 februarie dupa programul:

Ulster-Ospreys

Treviso-Scarlets

Munster-Cardiff Blues

Newport-Edinburgh

Glasgow-Connacht

Zebre-Leinster

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile