Namibia si Fiji, liderii celor doua grupe la World Rugby U20 Trophy

Pe Stadionul National Arcul de Triumf au continuat partidele  contand pentru World Rugby U20 Trophy, cu disputele programate in etapa a doua a fazei grupelor, scorul zilei fiind reusit de Namibia, care a surclasat echipa din Hong Kong si conduce in Grupa A, in timp ce Grupa B este  condusa de Fiji, dupa victoria in fata Portugaliei.

Primul meci al zilei a fost cel dintre Uruguay si Canada, ambele echipe invinse in prima etapa a competitiei. Efortul colectiv al sud-americanilor a dus la deschiderea scorului prin eseul lui Santiago Civetta, dupa care canadienii au punctat din loviturile de pedeapsa ale lui Will Percilier, pana la pauza insa Los Teros au mai batut o data defensiva adversa prin Alfonso Costa si la cabine s-a intrat cu rezultatul de 15-6.

Dupa reluare Joaquin Jaunsolo a vazut cartonasul galen si Michael Smith, cu un eseu transformat de Will Percilier, a redus diferenta, nu pentru multa vreme caci Manuel Portela a gasit drumul catre terenul de tinta al nord-americanilor. Si Emiliano Faccennini a fost eliminat temporar, iar Canada a intors rezultatul, incercare Jacksaon Matthews, victoria avand insa sa revina uruguayenilor cu 27-23, chiar la ultima faza a jocului prin eseul lui Matias D’Anazo, transformat de Jose Iruleguy.

Scorul competitiei, pana acum, l-a reusit Namibia, care a invins pe Hong Kong cu rezultatul de 84-10, africanii trecandu-si in cont nu mai putin de 12 eseuri. A fost o partida fara istoric, dominata autoritar de Namibia, care gratie acestui succes conduce in Grupa A, din care faca parte si Romania, devansand la punctaveraj pe Samoa.

Gerswin Mouton a izbutit un hat-trick, restul reusitelor avandu-i ca autori pe Wynand Breytenbach, Adriaan Ludick, Jacques Theron, Elmarco Beukes, Rudi Pretorius, Delron Brandt, Patrick Schickerling, Gilad Plaatjies si Darryl Wellman, dintre care noua au fost transformate de Denzo Bruwer si Gerswin Mouton. Pentru Hong Kong cate un eseu au marcat Callum Tam si James Rives.

Extrem de disputata a fost partida din Grupa B dintre Portugalia si Fiji, lusitanii conducand la pauza cu 11-10, iar apoi cu 17-10, pentru ca de la jumatatea reprizei secunde  trupa din Insulele Pacificului sa domine total, trei eseuri aducand acestora o victorie cu bonus ofensiv si implicit prima pozitie in clasament, fiind singura echipa neinvinsa din aceasta grupa.

 

Fiji s-a impus cu rezultatul de 32-22, iar raportul eseurilor a fost de 5-2 in favoarea invingatorilor. Tevita Ikanievere, Ratu Meli, Saimoni Uluinakauvadra, Ilikena Vudogo si Joseph Mar si-au trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri din tabara fijiana, pentru Portugalia incercari reusind Rodrigo Marta si Maetim Cardoso, din fata butului remarcandu-se Jeronimo Portela cu patru lovituri de pedeapsa concretizate.

 

Romania a cedat si in a doua partida disputata la World Rugby U20 Trophy, Stejareii au pierdut cu 31-17 in disputa cu Samoa. Detalii  gasiti in materialul  special decidat  acestei partide.

 

Clasamente:
Grupa A
1.Namibia-10p(+103)
2.Samoa-10p(+35)
3.Romania-1p
4.Hong Kong-0p

Grupa B
1.Fiji-10p
2.Uruguay-6p
3.Portugalia-4p
4.Canada-2p

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile