Nationala de rugby joaca in 2016 intr-un nou echipament care promoveaza in continuare, valorile stramosesti

Nationala de rugby joaca in 2016 intr-un nou echipament. Foto: Razvan Pasarica/sportpictures.eu

Federatia Romana de Rugby a lansat astazi noul echipament de joc al nationalei Romaniei pentru sezonul 2016. Stejarii continua sa fie promotorii valorilor traditionale, pe care le vor purta pe tricouri si in acest an. Aceste simboluri, menite sa ii ajute pe rugbisti in drumul spre victorie au fost create si gandite de Ioana Corduneanu, initiatoarea comunitatii online Semne Cusute.

“Semnele Cusute sunt un fel de alfabet stravechi, un limbaj vizual universal, inspirat din Univers. Modelele folosite pentru noul echipament al nationalei sunt inclusiv din universul acestui sport, care are valori comune cu cele in care credeau strabunii nostri. Meciurile de la Cupa Mondiala au scos in evidenta punctele tari ale Stejarilor: puterea gramezii, lupta acerba pentru suprematie ilustrata pe echipamentul galben prin “coarnele berbecului”. Un semn pe care orice barbat si-ar dori sa il poarte, odata ce il intelege pe deplin. El reprezinta forta, puterea, energia, totul la gen masculin si la superlativ.

Jucatorii echipei nationale si Ioana Corduneanu. Foto: Razvan Pasarica/ sportpictures.eu
Jucatorii echipei nationale si Ioana Corduneanu. Foto: Razvan Pasarica/ sportpictures.eu

Revenirile istorice ale echipei nationale sunt celebrate de echipamentul bleumarin, sub forma de spirale, prin semnul “carligul ciobanului”. Un semn ce aduce cu simbolul pentru infinit. Un semn ce aminteste ca nimic nu se pierde, totul se transforma, o cadere nu inseamna decat o noua sansa de a te regrupa, reinventa, de a gasi o strategie noua, o energie proaspata. Sa renasti mereu din propria cenusa. Suntem noi cei ce investim semnele cu putere pentru ca, la nevoie, ele sa ne fie armura, talisman, inspiratie. O baterie ce reincarca bateria mintii noastre si ne ajuta sa ne detinem ce ne dorim”, a declarat Ioana Corduneanu.

Aceste simboluri s-au regasit si pe echipamentul cu care Stejarii au evoluat in 2014, insa acum “Coarnele berbecului” si “Carligul ciobanului” au primit o forma mai stilizata.

“Sunt deja doi ani de cand purtam aceste simboluri pe tricouri. O data puse pe noi si jucand in ele reprezentam atat frunza de stejar, cat si istoria tarii. Aceste coarne ale berbecului inspira energie, putere, ceea ce caracterizaeaza echipa nationala a Romaniei, in special pachetul de inaintare, iar carligul ciobanului este un alt simbol al istoriei romanilor. Speram sa avem continuitate in evolutiile bune, iar aceste simboluri ne dau o motivatie suplimentara”, a declarat Valentin Calafeteanu.

“Pentru mine a fost ceva nou sa port aceste tricouri cu insemnele traditionale. Sunt onorat sa imbrac un echipament cu atatea semnificatii speciale. Am fost intrebat de foarte multi despre simbolurile cu care am jucat si la Cupa Mondiala si m-am bucurat ca astfel, toata lumea va afla despre istoria si traditia Romaniei. Cred ca este o idee buna sa purtam aceste simboluri pe echipament pentru ca sportul este un ambasador al fiecarei tari si in acest fel impartasim tuturor identitatea Romaniei”, a declarat Johan Van Heerden.

Alaturi de cei sase jucatori prezenti la lansarea noului echipament, Valentin Calafeteanu, Viorel Lucaci, Florin Ionita, Sabin Stratila, Tudorel Bratu si Johan Van Heerden, a fost si secretarul general al Federatiei Romane de Rugby, Florin Matei. “Cu acest nou echipament, imbogatit cu simboluri stravechi, Stejarii vor avea o motivatie mai mare pe teren. Dorim sa confirmam evolutiile bune pe care le-am avut la Cupa Mondiala, iar noile tricouri ofera o identitate proprie Stejarilor, care pot imprumuta astfel, de la stramosi, mai multa putere, tenacitate si ambitie”, a declarat acesta.

Nationala de rugby va evolua in noul echipament de joc in primul meci din Rugby Europe Championship, cel de pe 6 februarie. Atunci, Stejarii vor intalni la Cluj, Portugalia. Meciul va avea loc pe Stadionul “Cluj Arena” de la ora 17:15 si va fi transmis in direct de Dolce Sport.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile