Nationala de seniori a Romaniei va intalni astazi, 30 ianuarie, intr-un meci de pregatire, Portugalia

Nationala de seniori a Romaniei continua pregatirea pentru Rugby Europe Championship 2019. Aflati in cantonament in Portugalia, Stejarii vor intalni astazi, intr-un meci de pregatire, echipa tarii gazda. Partida va avea loc la ora locala 20:00 (ora 22:00, ora Romaniei) si se va disputa pe terenul A al CAR Rugby Jamor (Oeiras) din cadrul Complexului Sportiv Estadio Nacional. Meciul de pregatire se va disputa pe durata a trei reprize de cate 20 de minute fiecare.

„Este un meci foarte important pentru noi pentru a vedea unde ne aflam in acest moment cu pregatirea, un meci care ne va da indicatori din punct de vedere fizic, al calitatilor rugbystice si al mentalitatii, indicatori pe baza carora putem construi meciul cu Georgia. Vom vedea cum si-au insusit jucatorii planul si sistemul de joc, pentru a stii cu exactitate care sunt acele puncte pe care trebuie sa insistam. Practic noi ne aflam acum in presezon, jucatorii au nevoie de acest meci pentru ca multi nu au mai jucat din noiembrie si antrenamentele pe care le-au facut in aceasta perioada au fost ori in sala ori afara, in conditii de iarna, ceea ce  inseamna ca a fost un pic greu in ceea ce priveste dezvoltarea unui joc rapid, cu balonul. Stagiul de aici este important pentru ca am putut sa ne antrenam pe o suprafata verde, la o temperatura foarte buna, am putut sa dinamizam un pic jocul. Noi, staff-ul tehnic, asteptam din partea jucatorilor sa evolueze bine astazi, atat individual, cat si colectiv, sa reusim sa ne facem jocul, sa fim cat mai eficienti ca sa putem pregati cu un moral pozitiv partida cu Georgia. Jucatorii isi doresc sa fie in teren, sa prinda echipa, sa joace pentru Romania, iar in acest moment singurul lucru care poate determina asta este evolutia de astazi, pentru ca vom incerca sa dam tuturor minute egale de joc. Practic, fiecare are sansa sa ne convinga ca merita sa fie in echipa care va intalni Georgia.”, a declarat Marius Tincu, antrenor principal interimar al Romaniei.

Echipa de start:
1. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 2. Florin Bardasu (CSM Bucuresti), 3. Vasile Balan (CSM Bucuresti), 4. Marian Drenceanu (CSM Bucuresti), 5. Marius Iftimiciuc (Timisoara Saracens), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Adrian Ion (CPT)(CSM Bucuresti), 8. Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 9. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onutu (CSM Bucuresti), 12. Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare), 13. Eduard Bencea (CSA Steaua), 14. Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti), 15. Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

Jucatorii care vor intra in teren: Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare), Eugen Capatana (Timisoara Saracens), Alexandru Gordas (CSM Bucuresti), Dorin Lazar (Timisoara Saracens), Damian Stratila (CSA Steaua), Alexandru Tigla (CSM Stiinta Baia Mare), Florin Surugiu (CSA Steaua), Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), Lama Sioeli (CSM Bucuresti), Vladut Popa (Timisoara Saracens), Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Staff: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Catalin Stoian – kinetoterapeut, Vlad Ilie – doctor, Nicoleta Ene – manager

FOTO: Dragos Pascaneanu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile