Nici Uruguayul nu a rezistat in fata Emerging Ireland

Emerging Ireland-Uruguay.
Emerging Ireland-Uruguay.

Partida care a deschis etapa a doua la IRB Nations Cup, Emerging Ireland vs Uruguay, a fost una in care, chiar daca sud-americanii au jucat cu ambitie, nu au putut evita o infrangere la scor.

Cu mai multe schimbari facute in XV-le de start, irlandezii nu au mai fost atat de siguri pe ei ca in prima disputa, cand au surclasat Rusia si astfel Los Teros au deschis scorul inca din minutul 4, cand Prada a concretizat o lovitura de pedeapsa.

A fost de ajuns insa o pasa cu piciorul data inteligent de Hanrahan, iar Gilroy a patruns in viteza pentru primul eseu la partidei, transformat de acelasi Hanrahan, scorul de 7-3 mentinandu-se pe tabela de marcaj pana la jumatatea reprizei.

Uruguayul ar fi putut marca, Favaro a fost oprit din cursa sa neregulamentar, Prada a ratat insa lovitura de pedeapsa acordata, in replica actiunea purtata pe traseul Copeland-O’Donnell-M.Kearney a adus al doilea eseu pentru Emerging Ireland, transformat de Hanrahan, care in prealabil a marcat si din lovitura de pedeapsa.

Situatia sud-americanilor s-a inrautatit in minutul 32, cand Bascou a vazut cartonasul galben, verzii la numai un minut distanta concretizand avantajul numeric de pe teren, un mol de margine ducandu-i pe Los Teros pana in propriul teren de tinta, finalizarea apartinandu-i inchizatorului Butler.

Cu un avantaj de 22-3, Emerging Ireland a inceput mai decisa repriza secunda si, dupa o presiune de aproximativ zece minute, a venit si eseul cu numarul patru, marcat de Butler care, prin dubla sa personala, a asigurat si bonusul ofensiv echipei sale.

Uruguay-ul a iesit dupa eseul incasat insa sud-americanii nu au reusit sa ameninte terenul de tinta al irlandezilor, ba mai mult, in minutul 61 au ramas din nou in 14 jucatori, Braun fiind trimis si el pentru zece minute pe banca pedepselor.

Ca si in prima repriza, Emerging Ireland a profitat de omul in plus si, intr-un interval de numai trei minute, a reusit sa inscrie alte doua eseuri, unul de penalizare si un altul avandu-l ca autor pe Holland, ambele fiind transformate de Hanrahan, pentru ca scorul sa devina 43-3.

Din minutul 67 Uruguay a ramas in 13 jucatori, indiscplina costandu-l si pe Favaro, in ciuda acestui fapt albastrii s-au aventurat in terenul irlandezilor cautand eseul de onoare pe contra-atac Marshall finalizand inca o data in contul verzilor.

Ketaley a ratat transformarea nu insa si o lovitura de pedeapsa acordata irlandezilor in ultimul minut de joc si astfel rezultatul final a fost: Emerging Ireland-Uruguay 51-3.

Emerging Ireland a acumulat bonusul ofensiv dupa aceasta disputa si este lidera clasamentului cu zece puncte acumultate din tot atatea posibile, in ultima etapa verzii avand de luptat cu trofeul pe masa in fata Stejarilor, daca acestia se impun in partida cu Rusia.

Echipa Emerging Ireland a fost alcatuita din: 1. John Ryan, 2. Bryan Byrne, 3. Ricky Lutton, 4, Michael Kearney, 5. Billy Holland, 6. Tommy O’Donnell, 7. Sean Dougall, 8. Paddy Butler, 9. Luke McGrath, 10. JJ Hanrahan, 11. Michael Allen, 12. Eoin Griffin, 13. Brendan Macken, 14. Johne Murphy (C), 15. Craig Gilroy

Rezerve: 16. James Tracy, 17. Callum Black, 18. David Foley, 19. Robin Copeland, 20. Paul Marshall, 21. Ian Keatley, 22. Andrew Conway

Adversarii uruguayeni au fost: 1. Mateo Sanguinetti, 2. Carlos Arboleya, 3. Juan Echeverria, 4. Cristofer Soares De Lima, 5. Matias Beer, 6. Agustin Alonso, 7. Fernando Bascou, 8. Mathias Braun, 9. Alejo Duran, 10. Rodrigo Silva, 11. Gaston Gibernau, 12. Joaquin Prada (C), 13. Pedro Deal, 14. Federico Favaro, 15. Jeronimo Etcheverry

Rezerve: 16. Nicolas Klappenbach, 17. Oscar Duran, 18. Franco Lamanna, 19. Alejandro Nieto, 20. Juan De Freitas, 21. Alberto Roman, 22. Guillermo Lijtenstein

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile