Noua Zeelanda face spectacol si in Antarctica

Ice Blacks.

Antarctica este un teritoriu dominat de gheata, zapada si de cele mai joase temperaturi de pe Pamant. Nimeni nu ar anticipa faptul ca si in aceste conditii, neozeelandezii cantonati intr-una din bazele de cercetare, nu pot uita de rugby, ba mai mult, il si practica.

Scott Base este locatia cercetatorilor neozeelnadezi, iar la Mc Murdo Station fiinteaza baza americanilor. Primii sunt o comunitate de doar 100 de persoane, in timp ce americanii sunt 1000 la numar.

Cele doua comunitati se dueleaza in, de acum devenite traditionale, partide de rugby, pe un teren in care cele doua buturi par stinghere in mijlocul intinderii albe.

Neozeelandezii si americanii se dueleaza de 28 de ani, acolo in Antarctica. Nu este surprinzator faptul ca cei supranumiti Ice Blcks s-au impus de fiecare data, ba mai mult, americanii in cele 28 de dispute nu au reusit sa marcheze niciun eseu.

Partida se diputa in luna ianuarie a fiecarui an si din cauza conditiilor speciale, timpul de joc este impartit in patru reprize a cate 15 minute.

Desigur, asa cum sta bine neozeelandezilor, inaintea fiecarui joc executa traditionalul dans haka.

Americanii, desi nu au reusit inca sa marcheze vreun eseu lui Ice Blacks, in ultimii ani au reusit partide stranse din punct de vedere al rezultatului, ceea ce demonstreaza ca au stiut sa invete din infrangeri.

Foto: www.neatorama.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile